Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper bude v USA v přepočtu stát 1,9 milionu Kč

David Bureš
Diskuze (5)
První zákazníci se nové generace zmije dočkají během letošního prosince.

Koncern Chrysler Group zveřejnil ceny modelu Viper na americkém trhu. Ty začínají na částce 99.390 dolarů (zhruba 1,92 milionu korun) za základní verzi. Lépe vybavená varianta Viper GTS v USA přijde na 122.390 dolarů (cca 2,36 milionu korun).

V obou částkách je zahrnut přepravní poplatek ve výši 1.995 dolarů, naopak v něm není zahrnut poplatek známý jako gas guzzler. Jeho výše se odvíjí podle spotřeby paliva automobilu, ta ale ještě nebyla americkými úřady u nového Viperu oficiálně změřena.

Karoserie základního Viperu může být lakována jedním ze šesti dostupných laků – červeného Adrenaline, černého Venom, bílého, šedostříbrné perletě, žlutého Race a modré perletě Shadow. První tři se dodávají bez příplatku, ostatní přijdou na 1.000 dolarů (19.300 Kč). Nabídka Viper GTS navíc čítá červenou perleť Stryker a modrou GTS.

Jim Parker, šéf vnějších barev a ozdob z produktového oddělení Chrysleru, tvrdí, že nabídka odstínů kombinuje barvy z původního Viperu a barvy nové. Například pro zmiji klasická červená prošla evolucí a nyní se jmenuje červená Adrenaline. Červená Stryker je pak novým odstínem evokujícím tekutý kov.

Samozřejmostí pro Viper jsou „rychlé“ pruhy a nejinak je tomu u nejnovější generace. Pro základní verzi stojí 4.500 dolarů a mohou být stříbrné, černé, nebo šedostříbrné. Pro GTS jsou o 500 dolarů dražší, v nabídce jsou navíc bílé pruhy. Rozdílem je, že u GTS začínají už na předním spoileru, zatímco u běžného Viperu až na kapotě.

Design kol mohou zákazníci vybírat z osmi nabízených provedení. Ráfky mohou být leštěné, leskle černé, nebo matně černé.

Kabinu může vylepšit hudební systém z dílny Harman Kardon s 18 reproduktory nebo čalounění s kůží Nappa a alcantarou.

Paket Track vymění základní brzdy za odlehčené, dvoudílné kotouče od firmy StopTech. Spolu s úpravou výbavy to znamená snížení hmotnosti auta o 26 kilogramů. Paket Grand Touring zase přináší zadní parkovací kameru, držáky na nápoje nebo vylepšený multimediální systém s navigací, Bluetooth a satelitním rádiem.

Prvních 150 vyrobených exemplářů Viperu GTS bude pocházet z takzvané edice Launch. Všechny tyto vozy se pochlubí lepší výbavou, modrou karoserií s bílými pruhy a plaketkou s číslem auta na palubní desce před spolujezdcem.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
1. 10. 2012 13:42
Komu nestačí sériovka je tu Hennessey
autoforum.cz/tuning/hennessey-venom-1000…
Avatar - Barrichello
1. 10. 2012 10:51
Re: Blbeckove vs. znalci
To víš neplatíš za image a značku >:D U amerik vždy platilo a pořád platí že za málo peněz hodně muziky :yes: :yes: :yes:
1. 10. 2012 10:21
Blbeckove vs. znalci
Blbeček rekne,to musí byt sracka když je to tak levný a odborník mu na to odpoví,kdyby úplne stejny auto dělali v Německu nebo v Itálii,bude stát minimalne 5 mil. :-) jak to asi ty Američani dělají ? Nejsou zloději a přesto dělají auta který mě vydrží mnohem víc a budu ho mít na věčnost :-)
Avatar - Hotwire
1. 10. 2012 09:52
fantazia
2 mega resp 2,3 za tuto bestiu :yes: aj ked na americke auta vobec niesom, mat tie prachy tak viper by bol asi jeden z kandidatov :-)
1. 10. 2012 08:55
Tak toto ne
Tak toto by som nekupil! Dva ventily na valec rozvod OHV určite to dobre neaceleruje, nezatáča, nebrzdí! A ešte je to aj lacne no fuj :-)