Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper GTS Launch Edition: Zmije v ikonické modré

David Bureš
Diskuze (3)
SRT zatím neuvedlo, kolik exemplářů Viperu GTS Launch Edition vyrobí.

Street and Racing Technology (SRT) na tradiční automobilové výstavě Pebble Beach Concours d’Elegance v kalifornské Monterey představí Viper GTS ve variantě Launch Edition. Jeho karoserie je lakována modrou barvou, kterou doplňují dva bílé pruhy.

Viper se v minulosti proslavil sportovním červeným lakem, neméně slavná je i kombinace modré s dvěma bílými „rychlými“ pruhy vedoucími přes celou karoserii. V ní bylo možné pořídit i minulé generace tohoto vozu.

Viper GTS Launch Edition je rozpoznatelný právě díky svému barevnému zbarvení. Specifickým znakem jsou dále pětipaprsková kola z leštěného kovaného hliníku. Logo s hadem na přídi a volantu má modré pozadí. U ostatních Viperů je za hadem (kterému se říká Stryker) pozadí šedé.

Uvnitř nechybí plaketka připomínající posádce, v jakém voze sedí. Na sedačkách, výplních dveří, volantu, hlavici řadicí páky nebo centrální konzoli je použita černá kůže s kontrastním prošíváním.

Pod kapotou pracuje celohliníkový 8,4litrový vidlicový desetiválec jako ve výchozím Viperu. Tento atmosférický motor je naladěn na 477 kW (649 k) a 813 Nm. Desetiválec spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou Tremec TR6060.

Viper GTS Launch Edition vychází z varianty Viper GTS, která se od základní verze auta liší svojí výbavou. Uvnitř se například objevují elektricky ovládaná kožená sedadla, automobil disponuje brzdovými kotouči od firmy StopTech nebo adaptivními tlumiči Bilstein DampTronic Select s nastavením pro běžné silnice i závodní okruhy.

Americký sporťák je prodáván pod značkou SRT (Street and Racing Technology Brand and Motorsports), jejíž nabídku koncern Chrysler postupně rozšiřuje. Viper se stal vlajkovou lodí této divize.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Norge
17. 8. 2012 17:17
Re: Noo v tý modrý
.. :yes: a tie bocne laufy ..style ;-)
Avatar - PeterLuk
17. 8. 2012 11:46
Re: Noo v tý modrý
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Barrichello
17. 8. 2012 10:12
Noo v tý modrý
mu tí sluší daleko víc jak v tý červený :yes: :yes:

A krásný kola, akorát by už konečně mohli začít používat jiný matice, tyhle aušsy co tam dávaj sou hezký jen vzhledově, ale jinak je to za nějakou dobu v tahu, bo se to protáčí sem a tam s vůlí asi 1cm >:D