Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong XLV: lifestylový koncept pro Ženevu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Korejský specialista na SUV na ženevském autosalonu představí studii, jejíž název a očividně i vzhled naznačují ambice firmy proniknout do kategorie luxusních lifestylových čtyřkolek.

SsangYong už nás nějakou dobu pravidelně zásobuje vcelku sympatickými koncepty a přestože jejich realizace trošku vázne, je znát, že by Korejci rádi překročili svůj stín a stali se výrobci trošku exkluzivnějšího zboží. Nejnovější počin, jenž bude představen v březnu na ženevském autosalonu, se jmenuje XLV.

XLV je zkratkou pro "eXciting smart Lifestyle Vehicle" a soudě podle prvních nákresů se jedná o vkusně navržené a vzhledově neotřelé (Korejci tomuto stylu říkají "Nature born 3 motion") třídveřové kompaktní SUV. I přes skromnou délku 4430 mm (šířka 1845 mm a výška 1600 mm) a rozvor 2600 mm má tři řady sedadel s uspořádáním 2+2+2+1, přičemž to +1 značí nouzové sedadlo, které je možné v závislosti na aktuálních potřebách mezi druhou a třetí řadou.

SsangYong XLV je poháněn turbodieselem o objemu 1,6 l, doplněným o pomocný "mild hybrid" systém s elektromotorem a Li-Ion akumulátory. Kabina i zevnějšek mají kombinovat dynamické, individualistické tvary s praktičností a aktivním životním stylem. Tak ještě ten "korejský Evoque" dotáhnout do zdárného konce...

Michal Fokt
Diskuze (0)