Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stanovil McLaren P1 nový rekord na Nürburgringu?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Britský hypersport McLaren P1 je ve své kategorii tak trochu otloukánek, do kterého si každý rád šťouchne, ale nyní by měl všem ukázat záda a být novým rekordmanem Nordschleife.

Britové chtějí s McLarenem P1 navázat na slavný F1, který od svého představení do dnešních dnů ohromuje svými výkony, designem i třímístným interiérem.

Novinka má poněkud složitější situaci, protože je neustále srovnávána se slavným prapředkem a zároveň jsou jí vytýkány příliš silné příbuzenské vazby na MP4-12C.

Navíc proti ní stojí výrazná konkurence v podobě vrcholných supersportů, jakými jsou Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder, Pagani Huayra a koneckonců i Lamborghini Aventador, které sice není tak exkluzivní díky omezením produkce, ale rozbouřit hladinu adrenalinu a rozvášnit davy umí velmi dobře.

Nyní se ovšem na čínském fóru Autohome.com.cn objevila část prezentace McLarenu P1 s fotkou, na níž je zachycena časomíra zastavená na hodnotě 6:33,26 a vedle ní je mapka známého okruhu.

Tato kombinace časy a mapky vyvolává otázku, zda McLaren P1 skutečně projel Nordschleife tak rychle? Uvedený čas automobilkou prozatím oficiálně potvrzen nebyl, ale pokud P1 dosáhl takové hodnoty, pak je o 15 sekund rychlejší než Radical SR8 LM, který byl dosavadním držitelem mezi auty schválenými pro běžný provoz a zaostává jen 22 sekund za časem 6:11,13 dosaženým Stefanem Bellofem se závodním speciálem Porsche 956 v roce 1983.

mclaren novemodely supersport mclaren novemodely supersport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Hotwire
25. 5. 2013 12:16
Re: 30 rokov stary cas
neviem o ziadnom starom rekorde peugeotu ktory je desatrocia neprekonany...vlastne neviem o vobec ziadnom rekorde peugeotu, maximalne tak 407 u mna doteraz drzi rekord o najskaredsiu tlamu medzi autami. >:-[]
Avatar - hijack
25. 5. 2013 09:13
Re: 30 rokov stary cas
nejde o porsche. Skor Bellof bol natolko odvazny ze si to dal za 6:11..ide o to ze koli bezpecnosti a predpisom sa tam uz nikdy F1 ani Lemans a pod nedostanu. BTW keby to dal Peugeot tiez budes vraviet Go Peugeot
Avatar - Hotwire
24. 5. 2013 22:02
30 rokov stary cas
a stale ho nevedia prekonat. :yes: :yes: porsche