Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota FT-86 bude doma v Oizumi, výroba boxerů Subaru vzroste o 160 %

Diskuze (1)
Subaru přehodnocuje výrobní strategii. Díky partnerství s Toyotou rozšíří výrobu větších modelů.

Továrna Subaru v Oizumi zvýší svoji roční kapacitu z 80 na 150 tisíc aut ročně. Za navýšením stojí rozhodnutí vyrábět zde nové sportovní modely – Toyotu FT-86 a Subaru 0846.

Zároveň se počítá s radikálním navýšením produkce motorů boxer. V roce 2015 se má vyrábět 820 tisíc agregátů s protiběžnými písty, o 160 % více než v současnosti. Automobilka také zvažuje zdvojnásobení výrobní kapacity bezestupňových převodovek, a to na 700 až 800 tisíc kusů ročně.

Za radikálními plány stojí přehodnocení firemní strategie. Partnerství s Toyotou, která vlastní akcie Subaru, totiž pokročí do další fáze. Subaru se má specializovat na větší modely a dodávat techniku pro některé Toyoty.

Na druhé straně se Subaru vzdá vývoje a výroby malých aut. Napříště má spoléhat na produkci sesterských automobilek, malá auta se souhvězdím ve znaku budou napříště upravené Toyoty a Daihatsu. Tento postup se ostatně začíná uplatňovat v praxi už např. s modelem Subaru Trezia.

Diskuze (1)
21. 7. 2011 09:24
Dobrá zpráva
a nezbývá než pogratulovat boxerům i Subaru,jako součásti koncernu Toyota. Jenom v tom nadšení doufám, že to nepovede ke snížení kvality a tlaku na ještě nižší náklady, které by se promítly jaksi globalizačně do malé výdrže a implementaci součástek zvaných šmejdy na dojetí....rozuměj do vypršení záruky
....