Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suspendovaný šéf Audi zůstává ve vazbě, soud mu nevyhověl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Suspendovaný šéf Audi Rupert Stadler zůstává ve vazbě. Mnichovský soud zamítl jeho žádost o propuštění z vazby, do které byl vzat v před osmi týdny v souvislosti s aférou kolem podvodů s měřením emisí ve skupině Volkswagen. Uvedla to agentura Reuters.

Stadler byl zadržen kvůli obavám, že by se mohl snažit ovlivňovat svědky v rámci vyšetřování emisního skandálu Volkswagenu a mařit vyšetřování. Nebezpečí podle rozhodnutí soudu trvá, a proto byla žádost o propuštění z vazby zamítnuta.

Prokuratura vyšetřuje Stadlera a dalšího člena vrcholového vedení Audi kvůli podezření z podvodu a falešné reklamy v souvislosti s emisním skandálem. Stadler je podle agentury DPA podezřelý, že schválil prodej aut s falešnými emisemi, věděl o manipulacích nebo je přinejmenším úmyslně ignoroval.

Koncern Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se rovněž týká asi 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto. Společnost Audi uvádí, že od roku 2009 prodala v USA a v Evropě více než 200.000 vozů s naftovým motorem, které měly software umožňující manipulovat s testy.

Stadler je předsedou představenstva Audi od roku 2007. Po vzetí do vazby byl dočasně zbaven povinností, na jeho místo byl prozatímně jmenován šéf prodeje Abraham Schot.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Ja Prvni 123
15. 8. 2018 10:34
Ale proc je tam sam?
Vite kolik lidi to muselo vedet, schvalit... a konockoncu nechavat si vyplacet dividendy ziskane nezakonne ziskanou konkurencni vyhodou...
Avatar - holden2
14. 8. 2018 10:13
shnij v pekle
grazle. jeste winterkorna k tobe. to co jste predvedli ma v historii obdobu jen v cyklonu B