Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki investuje přes půl miliardy USD do továrny v Indonésii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Japonská automobilka Suzuki Motor investuje v Indonésii 60 miliard jenů (11,9 miliardy Kč) do nové továrny na výrobu osobních automobilů.

Japonská automobilka Suzuki Motor investuje v Indonésii 60 miliard jenů (11,9 miliardy Kč) do nové továrny na výrobu osobních automobilů. Agentuře Reuters to dnes řekl mluvčí automobilky. Suzuki, která je z hlediska prodeje čtvrtým největším výrobcem vozů v Japonsku, tak svou pozornost dál zaměřuje na čtvrtý nejlidnatější stát na světě.

Suzuki by měla v Indonésii vyrábět malé vozy na základě svého modelu Wagon R s motorem o obsahu 660 kubických centimetrů. Tento motor ale v Indonésii vymění za motor s větším zdvihovým objemem, sdělil mluvčí. Podrobnosti týkající se výrobní kapacity závodu nebo začátku provozu však nesdělil.

V Indonésii, kde se loni prodal více než milion vozů, byl nedávno podepsán zákon na podporu malých vozů. Suzuki již jednu továrnu na výrobu automobilů v této muslimské zemi má. Společnost Suzuki je známá díky svému působení v Indii, kde je většinovým vlastníkem největší indické automobilky Maruti Suzuki.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)