Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki S-Cross: Předzvěst příštího SX4

Michal Fokt
Diskuze (20)
Jaká bude příští generace bestselleru SX4? Hezčí a také větší, aby mohlo soupeřit s menšími kompaktními SUV od konkurence.

Suzuki S-Cross bude zcela jistě hlavní hvězdou letošního pařížského stánku Suzuki - ukazuje nám totiž, jak bude vypadat klíčový model značky na evropském trhu - sportovněužitkové SX4. To současné už slouží šest let, takže je nejvyšší čas na změnu. Ta se blíží a s ní dvě nové zprávy - dobrá a ...horší. Je jasné, jakou chcete slyšet jako první...

Z malého SUV se totiž teď stane vůz, jenž už bude možné bez přivírání očí zařadit do kategorie kompaktních SUV. Bude větší a tím pádem poskytne více prostoru pro posádku i zavazadla a lépe tak splní roli rodinného auta, kterou v našich podmínkách často musí zvládat. Stane se tak silným soupeřem aut, jako je Škoda Yeti nebo Ford Kuga.

Tou špatnou zprávou je, že se všeobecně očekává s tím související zvýšení ceny, takže už to nejspíš nebude takový prodejní hit, jako dosud. Ale protože mluvíme o značce Suzuki, cena i tak bude s ohledem na novou konkurenci velmi konkurenceschopná.

Pokud jde ale o samotný koncept S-Cross, zatím můžeme sdělit pouze to, co vidíme a co tím pádem vidíte i vy. Design je mnohem dynamičtější a výrazně modernější a je velmi proavděpodobné, že se finální verze od konceptu bude lišit pouze umírněnějšími nárazníky a "návratem" sloupků čelního skla.

Michal Fokt
Diskuze (20)
30. 9. 2012 21:08
Suzuki podle mě dělá chybu, když
opouští koncept malého crossoveru za přístupnou cenu, který prakticky něměl konkurenci a vydává se do vod zavedených kompaktních dražších SUV jako je Tiguan, Kuga , Sportage apod.
27. 9. 2012 20:21
Re: Ups
ano, mě osobně se líbí, ale s původní SX4 nemá nic společného...a opravdu je o dost větší
Avatar - PeterLuk
27. 9. 2012 17:42
Re: Ups
A pekne? Krajšie než SX4?
Avatar - Bubáq
27. 9. 2012 17:17
Jdu odvážně proti většinovému názoru
Tento koncept se mi líbí. Chápu srovnávání s SX4, ale tyto dva vozy nemají zas tak mnoho společného: nový koncept je větší a míří přímo proti Tiguanu a Q3 (a Snowmanovi :-)). Mimochodem, pokud by kterýkoliv "číňan" dosáhl této úrovně designu, pak by mohl být považován za opravdu povedený automobil. Za sebe dávám :yes: .
Avatar - Ada je zase tady
27. 9. 2012 09:16
Re: Otřesné,
Ano je to design zvratků :no: :no: :no: :no:

Je vidět, jak moc Suzuki chybí spolupráce s VW...