Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki V-Strom 250 a GSX250R: Lehkonohý cestovatel a sportovec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Suzuki v Číně představil dvojici nových modelů se čtvrtlitrovými motory, jichž se máme dočkat i v Evropě.

Suzuki si hodlá své zákazníky vychovávat od jejich prvních krůčků na motorce a proto se i máme na i na evropském trhu máme dočkat modelů V-Strom 250 a GSX250R, doplňující šestsetpadesátková a litrová cestovní endura řady V-Strom, resp. armádu supersportů GSX-R.

Novinky míří každá do jiného kategorie a jsou připraveny uspokojit různé typy jezdců. Model V-Strom 250 je typickým zástupcem cestovních endur nebo jak se stále častěji používá adventure biků, což dává jasně najevo svou stavbou, umožňující výlety i mimo zpevněné vozovky a rovněž trojicí kufrů, s nimiž se prezentoval při svém představení.

Suzuki GSX250R pak dává jasně najevo, že je připravena pro získávání prvních zkušeností a jejich zdokonalování s jízdou na sportovní silniční motorce, na níž se musí jezdec hýbat, aby odměněn rychlostí a obratností při každém průjezdu zatáčkou.

Oba nové zástupce značky Suzuki spojuje jejich pohonná jednotka v podobě paralelního dvouválce o objemu 248 cm3 s výkonem 18,6 kW (25 k) a shodný je u nich i údaj o rozvoru kol v podobě 1430 mm. Výška sedla u obou pak být 790 mm.

V Evropě se mají oba nové stroje značky Suzuki představit během motocyklového veletrhu EICMA pořádaného v Miláně od 8. do 13. listopadu letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)