Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Opel Adam dostane integrovaný nosič kol

David Bureš
Diskuze (0)
Nosič kol FlexFix v případě Adamu může unést až dvě kola.

Výbavu Opelu Adam bude možné doplnit o příplatkový nosič kol FlexFix integrovaný do zadního nárazníku. Sama automobilka tvrdí, že tento nosič řidiči dále usnadní pohyb po městě – buď pojede kompaktním vozem, nebo přesedne na kolo.

FlexFix v případě Adama uveze kolo až o hmotnosti 30 kilogramů, na nosič je tak možné naložit i elektrokolo. V nabídce bude také adaptér, který umožní převézt ještě druhý bicykl o maximální hmotnosti 20 kilogramů.

Integrovaný nosič si zachovává vlastnosti známé z ostatních Opelů. Jeho výhodou je snadná montáž, k níž není třeba dodatečné nářadí. Pokud nosič není zrovna třeba, podobně jako šuplík se zasune do zadního nárazníku vozu.

Na nosič se kola lehce nakládají, protože je umístěn nízko nad zemí. I pokud jsou kola naložena, je možné nosič naklonit tak, aby se daly otevřít dveře zavazadlového prostoru. FlexFix může být kombinován i s parkovacími senzory, které usnadňují parkování s autem.

Výstavní premiéra Adamu proběhne na podzimním autosalonu v Paříži. V showroomech se první vozy ukážou na začátku příštího roku.

Při uvedení na trh bude malý Opel nabízen s trojicí zážehových čtyřválců ecoFLEX. Základ bude představovat objem 1,2 litru s výkonem 51 kW (70 k) a následovat bude 1,4 l s výkony 64 kW (87 k) a 74 kW (100 k). Všechny motory budou spojeny s pětistupňovou manuální převodovkou.

David Bureš
Diskuze (0)