Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tarform Motorcycles: I takto může vypadat elektrická motorka

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Moderní způsob výroby, elektrický pohon a zároveň linie, které jsou nyní tolik v módě u café racerů a scramblerů, ohlížejících se do minulosti, nabízí nová motocyklový značka.

Tarform Motorcycles je zcela nová motocyklová značka, která představuje svůj první model. Ten zaujme svými štíhlými liniemi, vyvolávajícími z paměti obrázky již zmíněných café racerů a scramblerů, odkazujících na šedesátá a sedmdesátá léta dvacátého století.

Klasické linie stroje umocňuje řada detailů v čele s elegantním provedením koženého sedla či řídítek spolu s kruhovým tubusem sdruženého přístroje, tvořeného digitálním displejem. Vzhled konvenčního motocyklu pak pomáhá upevnit i řešení podvozku, resp. zavěšení a odpružení kol.

Skutečnost, že zde si jezdec nebude užívat vibrací a zvuku spalovacího motoru, naznačuje kompletně zakrytá pohonná jednotka, kterou je prozatím blíže nespecifikovaný elektromotor. Baterie mají umožnit dojezd ve městě až 145 km, na dálnici kolem 80 km a v kombinovaném provozu zhruba 120 km. Nabíjení na plnou kapacitu má trvat méně než čtyři hodiny na 80 % kapacitu baterií má zabrat dvě hodiny a 50 minut.

Tarform Motorcycles se konvenčním motocyklům se svým strojem vzdaluje vedle pohonné jednotky i díky skutečnosti, že řadu jeho komponentů vyrábí za pomoci 3D tisku. Toto řešení má umožnit na základě jednotné platformy vytvářet širokou paletu modelů a následně je i různě individualizovat podle představ budoucích majitelů.

V současnosti přijímá Tarform Motorcycles na své motocykly objednávky a plánuje spuštění sériové výroby koncem roku 2019, ale ještě předtím mají být během stejného roku dodány první zájemcům stroje z limitované zavádění série pro sběratele. Cena motocyklu ve standardním provedení se má pohybovat kolem 18.000 amerických dolarů (zhruba 410.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)