Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata míří do Ženevy, přiveze novinky pro Evropu

Diskuze (2)
Na ženevském autosalonu se ukáží evropské verze hned tří modelů značky Tata.

Tata Motors sice v Evropě zatím příliš aktivní není, na ženevském autosalonu ale bude chtít ukázat, že umí víc než jen malé Nano. Ve Švýcarsku ani Tata nepůsobí, osobní auta momentálně v Evropě prodává jen v Polsku, Španělsku, Itálii a také v téměř evropském Turecku. Přesto se na nejvýznamnější evropské výstavě automobilů pochlubí letošními novinkami.

Nejmenším z trojice je hatchback Indica Vista. Pohání jej benzinový motor 1,4 Saffire nebo turbodiesel 1,3 QuadraJet vyráběný v licenci Fiatu. Výkony sahají od 55 do 69 kW. Standardem pro Evropu je samozřejmě ABS, bezpečnostní výztuhy ve dveřích a dvojice airbagů, k tomu Tata už v základu přidává klimatizaci nebo elektrické stahování oken.

Konstrukčně spřízněný sedan Indigo Manza nabízí prakticky to samé, jen zabalené do karoserie se stupňovitou zádí.

Největší chloubou ale bude nové MPV Aria. 4,78 metru dlouhý velkoprostorový vůz kombinuje turbodiesel 2,2 vtt DiCOR (103 kW, 320 Nm) s pohonem všech kol. Design sedmimístného vozu navrhovalo italské studio I.DE.A a část finální fáze vývoje zase obstarali konstruktéři Land Roveru. Uvnitř dokonce najdeme několik prvků z předfaceliftového provedení Range Roveru. Standardní výbava zahrnuje navigaci, dvouzónovou klimatizaci nebo kožené čalounění.

Diskuze (2)
17. 2. 2011 15:43
Re: Design
Ten sedan je hnusnejsi nez Tiida... a to je co rict :-O 8-s
Avatar - CHerokee
17. 2. 2011 12:40
Design
Ty auta jsou prostě ošklivé! Nechápu, proč si na to neveme designéry od Jaguaru, který mu patří. A nebo aspoň designéry krabiček od čaje, které TATA taky zaměstnává. Pořád by to bylo lepší jak tohle.