Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Motors a Jaguar Land Rover budou společně vyvíjet motory a vozy

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Tata Motors a Jaguar Land Rover budou prostřednictvím několika vývojových programů spolupracovat na nových motorech, vozech a platformách. Vše bude mít na starost Ravi Kant.

Indická automobilka Tata Motors a její dceřiná společnost Jaguar Land Rover spojí síly a budou společně vyvíjet motory, vozidla a platformy. Tata Motors již zahájila počáteční kroky k vytvoření společných vývojových programů ve výše uvedených oblastech. Konečným výsledkem mají být významné úspory při provozu obou automobilek. Podrobné informace o vývojových programech však Tata neuvedla.

Klíčovou osobou těchto programů bude dřívější výkonný ředitel Tata Motors Ravi Kant, který bude zodpovídat za finální výsledek vývoje. Tata Motors již rozhodla, že Kant za tuto práci obdrží každý rok odměnu ve výši zhruba 110 tisíc amerických dolarů. Důvodem pověření Kanta je zřejmě to, že jako viceprezident Tata Motors nyní dohlíží na činnost automobilky Jaguar Land Rover a koordinuje jednotlivé fáze výrobního procesu s cílem snížit výrobní náklady.

V rámci strategie expanze na domácím i světovém trhu hodlá Tata Motors v následujících dvou až třech letech investovat do vývoje produktů, modernizace výrobních zařízení a dalších oblastí v přepočtu více než 2 miliardy amerických dolarů. Jaguar Land Rover již v této souvislosti dříve oznámil, že v rámci své expanze plánuje v následujících letech ušetřit výdaje na vstupní náklady a zvýšit nákupy komponent z nízkonákladových zemí jako jsou Čína a Indie.

Tata Motors získala automobilky Jaguar a Land Rover v roce 2008 za 2,3 miliardy dolarů.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)