Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata opustil plány na výrobu sedanu Prima, konkurenta Škody Laura

David Bureš
Diskuze (10)
Podle vedení firmy by sedan jen těžko konkuroval vozům ostatních značek.

Automobilka Tata nebude vyrábět sedan Prima, jehož studie byla představena v roce 2009 na autosalonu v Ženevě. Na probíhajícím veletrhu Auto Expo 2012 v Novém Dillí to uvedl Ratan Tata, šéf indické automobilky.

Podle Taty by bylo těžké tímto sedanem konkurovat ostatním vozům z nižší střední třídy, které jsou vytříbenější a vyrábějí se ve větších objemech. Mezi nejúspěšnější automobily z tohoto segmentu v Indii patří Toyota Corolla, Honda Civic, Chevrolet Cruze a Škoda Laura (zdejší označení Octavie).

Model Prima, jehož koncept byl označen jako Pr1ma, navrhlo italské designérské studio Pininfarina. Jednalo se o první (a zatím zároveň poslední) komerční projekt, na kterém společnosti Pininfafina a Tata spolupracovaly.

Prima měla konkurovat luxusnějším modelům nižší střední třídy, podle původních plánů se měla začít prodávat v letošním roce.

Koncept Tata Pr1ma stál na stejných základech jako sedan Indigo, byl dlouhý 4.680 mm, rozvor činil 2.700 mm. Podle autorů měl vzhled auta ukázat, kam by se design vozů této značky mohl v následujících letech posunout.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Bristol
8. 1. 2012 15:02
Re: mají rozum
myslím že Tata by mohlá být na indickém trhu s tímto vozem dost silným hráčem...je to jejich největší automobilka a má tam silnou pozici...a kvalitách škodovky nelze pochybovat...obzvlášť v porovnání s Tatou ;-)
Avatar - Bristol
8. 1. 2012 14:58
Re: Hmmm
je vidět že moc nečteš: konkurent pro corollu, cruze a škoda laura-indické jméno pro octávku...navíc se tam píše auto nižší střední a to asi sedánek na bázi VW polo nebude co myslíš...? ;-)
Avatar - gld
7. 1. 2012 20:05
Re: Chyba
Povedal by som, že ratan si po fiasku s nanom spočítal dva plus dva a správne odhadol možnosti indického trhu.
Avatar - Glaukos
7. 1. 2012 14:04
Re: Hmmm
Rapid by nebyl konkurence - moc malý a hnusný
Avatar - Glaukos
7. 1. 2012 14:03
Re: mají rozum
ale tobě rozum chybí, bohužel