Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Safari Storme: Do indického safari luxusněji

David Bureš
Diskuze (0)
Nové indické SUV má oproti předchozí verzi působit luxusnějším dojmem.

Současná generace Taty Safari se prodává už od konce devadesátých let, což je i na indické poměry dlouhá doba. Tata tak na probíhajícím autosalonu v Novém Dillí představuje nové provedení tohoto vozu. Designové změny však nejsou nijak radikální.

Indická automobilka sice o představeném automobilu říká, že se jedná o novou generaci, podle evropských poměrů se však spíše jedná o rozsáhlejší facelift. Vzhledově se inovované Safari Storme liší novou maskou chladiče a novými hlavními světlomety. Přepracována byla záď, kde se objevily nové chromované koncovky výfuku.

Díky vyboulení na kapotě má automobil působit sportovnějším dojmem. Úpravy najdeme také na boku auta, kde jsou nové kliky dveří a jiné prahy, které mají usnadnit nastupování a vystupování. Na střeše pak jsou nově tvarované střešní ližiny.

Pasažéři mají mít dostatek místa v prostoru pro nohy i pro hlavu, ve všech třech řadách sedadel je umístěna 12V zásuvka. Zavazadlový prostor má být objemný, v interiéru se nachází hodně odkládacích prostorů. Automobil bude vybaven dvouzónovou klimatizací s výdechy na stropě pro pasažéry na zadních sedadlech. Věnec volantu je potažený kůží, na palubní desce nechybějí panely evokující dřevo a chromované doplňky. Celkově má interiér působit luxusnějším dojmem než dříve.

Pod kapotou Safari Storme pracuje 2,2litrový turbodiesel o výkonu 103 kW (140 k) v 4000 min-1 a točivém momentu 320 Nm při 1700-2700 min-1. Agregát spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou. Systém ESOF umožní spustit pohon všech kol i během jízdy.

Automobil je dlouhý 4.650 mm, široký 1.965 mm a vysoký 1.922 mm, rozvor náprav je 2.650 mm. Světlá výška auta je 200 mm.

Základem nové Taty je žebřinový rám, oproti předchozímu provedení má být tužší. O bezpečnost se postarají přední airbagy, ABS či EBD. Systém Inertia Switch v případě nehody vypne přívod paliva do motoru, odemkne všechny dveře a spustí výstražná světla. Součástí výbavy jsou i zadní parkovací senzory.

David Bureš
Diskuze (0)