Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra letos přijala 250 zaměstnanců, dalších 100 teď hledá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Kopřivnická automobilka Tatra už letos přijala 250 nových zaměstnanců. Dalších sto lidí aktuálně hledá.

Desítky pracovníků mohou najít zaměstnání také v mošnovské firmě Job Air Technic z holdingu Czechoslovak Group, který patří podnikateli Jaroslavu Strnadovi, jenž drží většinový podíl i v Tatře. ČTK to za holding oznámil Jaroslav Martínek.

Tatra hledá hlavně dělníky. "Sháníme především operátory CNC, obráběče kovů, seřizovače CNC a automechaniky. Kromě dělnických profesí v současné době nabíráme i do technických pozic. Konkrétně třeba techniků kvality sháníme deset," uvedl Jaroslav Matejný, který v Tatře vede úsek personalistiky. Job Air Technic zase hledá letecké mechaniky a pomocné letecké mechaniky.

Zaměstnance hodlali firmy hledat i na víkendových Dnech NATO a Dnech Vzdušných sil Armády ČR na letišti v Mošnově nedaleko Ostravy. Ve svém stánku tam otevřeli náborovou kancelář.

Tatra byla před krachem, když jí v roce 2013 získali v dražbě podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera. Od té doby se postupně zvedá. Na konci loňského roku měla automobilka 900 kmenových zaměstnanců a přes 600 pracovníků ve dvou dceřiných společnostech. Loni vyrobila 858 vozidel, dosáhla čistého zisku 390 milionů korun (o třetinu vyššího než v roce 2014) a tržeb 3,7 miliardy korun.

Holding Czechoslovak Group měl loni téměř 4000 zaměstnanců a vykázal tržby ve výši 12 miliard korun. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů nebo strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl i silniční dopravní a logistické služby.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Re: Hledá pracovníky?
Škoda, že ste v takej tragickej menšine.
Švédi vraj prišli na to, že sa oplatí skrátiť pracovnú dobu na 6 hodín, pri zachovaní pôvodnej mzdy. Ľudia sú v práci rýchlejší, aktívnejší, robia menej chýb, majú svoju prácu radšej a výkony sú tým pádom vyššie. Sú menej chorí a menej chodia k lekárovi na vyšetrenia. Sú verní firme, nemajú tendenciu meniť často prácu, sú ochotnejší prísť na mimoriadne smeny alebo nárazovky. Dopad pre firmu - vyššia produkcia a zisky, lepšie renomé vďaka vyššej kvalite produktov, veľký záujem o pracovné miesta.
Re: Hledá pracovníky?
Niekedy je problém tiež nájsť niekoho, kto ovláda pravopis...
Avatar - Barrichello
19. 9. 2016 15:15
Re: Hledá pracovníky?
Tak jasně, taky každý chce aby lidi makali jak šroub a pak jim za to dá 15-20 tisíc...hrubého. Jenže ted maj smůlu, že je lidí nedostatek a tak chtě nechtě musí přitvrdit...Ale i tak přidaj 2 tácy hrubýho a myslí si co lidem nedaj
Avatar - rokyta.p
19. 9. 2016 12:12
Re: Tatra jede - paráda
Trilexky jj super věc, aby musela přezouvat už odborá dílna. Výrobce tam dá obyčejný ráfek, to je pro ně levnější. Legislativa doufám ale Trilexky nezakazuje ;-)

Ale tak mi by se líbilo pracovat v Tatre, ale když jsem viděl ty platy, tak mě ten nápad veeeelice rychle přešel, to byla fakt smrt ;-\
Avatar - Barry Lyndon
19. 9. 2016 12:05
Re: Hledá pracovníky?
jsa zaměstnavatel vím, že lidi je potřeba slušně zaplatit ne kvůli jejich blahu, ale kvůli dobrému fungování firmy jako takové. Někdo na to holt přijde hned, někdo později a někdo nikdy...