Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra má světový rekord! Podívejte se, jak v Ostravě zdolala šílenou překážku

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Tatra 810 4x4 je světovým unikátem. Vytvořila rekord v přejezdu nákladního vozu přes nejvyšší uměle vytvořenou překážku.

Video se připravuje ...

Nákladní vůz řízený Liborem Václavíkem zdolal extrémní ocelovou překážku zvanou Brutt Monster Libros, čímž vytvořil světový rekord. Dráha je celkem 33 metrů dlouhá a v nejvyšším místě byla Tatra 810 4x4 rovných sedm a půl metru nad zemí.

Úhel stoupání činil 45 stupňů, úhel klesání byl pak o deset stupňů více. Tatra navíc zvládla překážku zdolat v obou směrech. Zejména z prudšího sjezdu by se pak leckomu mohlo udělat nevolno. Není divu, jde o jednu z nejextrémnějších uměle vytvořených překážek vůbec.

Unikátní konstrukce se nachází v ostravském areálu Libros a díky sociálním sítím víme, že Tatra se tu na absolvování světového rekordu připravovala již několik týdnů dopředu. Video finálního počinu bylo do světa vypuštěno v pátek.

„Jde o demonstrativní ukázku skloubení fyzikálních zákonů, techniky, lidského potenciálu a profesionálního přístupu řidiče,“ uvádí autoři. Nezbývá, než jim ke skvělému výkonu pogratulovat!

Zdroj videa: SEJFER

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Avatar - Blue Sun
25. 10. 2017 06:59
Re: Dala by to
Tatrovácký podvozek je na auto střední kategorie zbytečně těžký a komplikovaný. Můžeme být rádi, že Tatra vůbec tuhle konstrukci převzala od vytunelovaných Roudnických strojíren, jinak by dodnes jezdily trapné V3S, které jsou už opravdu hodně za morální i funkční životností.
24. 10. 2017 23:51
Re: Dala by to
Nevím, proč sem taháš Škodovku. Mně jde o tento konkrétní kus, vždyť to ani nemá tatrovácký podvodvozek, který podle mého dělá Tatru Tatrou, a Tatra na něm také veškerou svou produkci staví.
24. 10. 2017 20:45
Re: Dala by to
*- a co je na škodovce od škody-sedadla
24. 10. 2017 20:18
Re: Dala by to
Otázka je, co je na tom autu krom znaku Tatrovka :-(
Avatar - Blue Sun
24. 10. 2017 18:51
Re: Ale dala
Je prázdná, při tom náprava vždycky trošku odskočí... zvláště pak v takových podmínkách.