Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Teaser Mercedesu GLC Coupe: Kde jsou ty dynamické tvary?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Po představení konceptu se nyní blíží premiéra produkční verze stuttgartského rivala pro BMW X4. Zatím to je spíše zklamání.

Když nám Mercedes-Benz před rokem ukázal koncept GLC Coupe, vypadalo to, že designéři crossoveru BMW X4 budou muset chodit do práce kanály. S blížícím se debutem produkční verze Mercedesu GLC Coupe nám ale trojcípá hvězda ukazuje "špionážní" videoteaser, jenž jako by se snažil naznačit, že se v Mnichově opravdu nemusí ničeho bát.

Je sice pravda, že v rychlém sledu se měnící záběry GLC Coupe, vybaveného částečnou kamufláží toho neukazují dost a vůz může nakonec ještě překvapit, ale z toho, co vidět je, o tom nejsem vůbec přesvědčený. Že se nedočkáme sexy zpětných zrcátek bylo jasné od začátku, ale Mercedes autu nedá do vínku ani povedený přední nárazník, nástavce prahů a kdoví, zda nevyhladí i prolisy na kapotě. Zmizela vyboulená střecha a výrazně se zmenšil prolis na bocích.

A kdoví, co nás (ne)čeká vzadu... Prostě to zatím vypadá, že se Mercedes agresivity původní studie nějak zalekl a hraje spíš na jistotu, což je trošku zvláštní, s ohledem na to, kolik kuráže ukázal u GLE. Ale třeba si to vynahradí u verze 43 AMG, nejprve si však počkejme, co přinese premiéra v New Yorku.

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - Plautus
20. 3. 2016 06:32
Re: Proc ne
Obávam sa, že to fungovať nebude. Očakávam podobný výsledok ako pri BMW, kde X6 ako tak funguje (aj keď nič podľa môjho gusta), ale X4 dizajnovo nefunguje vôbec. Ak je to raz vysoká krabica a potrebuješ na menšej dĺžke a rázvore spraviť klesajúcu linku strechy, tak to nikdy nemôže fungovať. Výsledok bude vždy blížiaci sa výtvoru typu Ssangyong Actyon... SUV coupe a cabrio sú nezmysly poplatné konzumnej dobe, ktoré automobilky vymýšľajú, aby ukojili nevkus konzumnej spoločnosti.
19. 3. 2016 12:34
brambory na kolech
nic vic, nic min, nekomu se to muze libit, IMHO je to trapny. Bud mam koule a koupim si kupe, takove to klasicke staromodni nizke auto, ktere nema zadni dvere, nebo jsem drsnej chlap a osedlam nejake uprimne esjuvecko, kdyz uz chci byt trendy...

Ja teda na XC70 nedam dopustit, to je takova ta uprimne vypadajici rodinna krabice... >:D
19. 3. 2016 09:28
Proc ne
Nevim nevim v tyhle velikosti mi prijde ze by to mohlo fungovat - GLE Coupe je jednoznacne nejhnusnejsi mercedes co se da na silnici najit, ale tohle ... proc ne.
Avatar - 3_diamanty
18. 3. 2016 21:11
zmensene GLE coupe?
vobec by ma to neprekvapilo.... kdze C,E,S su si tiez moc podobne.... v kopirovani seba sameho je dnes MB jednicka :yes:
Avatar - Londonbridge
18. 3. 2016 19:33
YETI
Uz chcu pripravovat srovnavaci test s Yeti , samozrejme Vision bude lepsi ako vsetky modely od MB ............ >:D