Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tempus CR-T1: Elektrický café racer s pedály (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Popularita elektrokol v současnosti stále stoupá a kanadských Tempus CR-T1 navíc sází na design ve stylu klasických motocyklových café racerů, jímž rozhodně přitahuje pozornost.

Elektrokola jsou v současnosti stále dostupnější a díky tomu i rozšířenější. Nemusí se přitom jednat pouze o praktická a vzhledově nepříliš přitažlivá elektrokola, která přitahuje zákazníky především svými praktickými vlastnostmi.

To ostatně již před pár lety velmi dobře předvedla firma Local Motors s koly Ariel Cruiser nebo v loňském roce polský Kosynier. V obou případech jsou elektrokola inspirována motocykly z počátku dvacátého století, ale kanadský Tempus CR-T1 vsadil na styl café racerů ze sedmdesátých let.

Tento stroj vedle svého vzhledu zaujme rozhodně i svými rozměry. Rám z chrom-molybdenové oceli působí robustním dojmem, který podtrhuje i řešení zadní a přední vidlice právě ve stylu motorek.

Iluzi café raceru pak navozuje atrapa palivové nádrže spolu s krátkým jednomístným sedlem či nízkými zalomenými řídítky usazenými těsně nad velkým kruhovým světlometem.

Tempus CR-T1 je vybaven elektromotorem o výkon 1 kW, jemuž potřebnou energii poskytuje 48V 17AH lithium-iontová baterie umístěná v odnímatelné schránce uložené v rámu.

Elektrokolo má na jedno dobití dojezd okolo 50 km a jeho maximální rychlost se může pohybovat až okolo 50 km/h. Dobití baterie na plnou kapacitu pak zabere okolo čtyř hodin.

Společnost Tempus Electric Bikes si svůj první sériový model cení na 2999 amerických dolarů (zhruba 77.500 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
8. 1. 2017 09:49
a je to elektrokolo ?
Poněkud rozporné parametry. Na jedné straně dost nízká kapacita baterie naznačuje nutnost šlapání, na druhé straně udávaný výkon i maximálka vylučují použití jako elektrokolo, alespoň teda podle evropských předpisů

Nicméně otřesný design připomínající vesnické úpravy starých pionýrů tuhle kreaturu stejně pošle do propadliště dějin
Avatar - Uživatel_5340709
8. 1. 2017 09:40
A jezdí
se na tom v kožárně, nebo v dersu? :-O