Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model X oficiálně. Elektrické SUV ujede až 414 kilometrů! (+video)

David Bureš
Diskuze (305)
Skvělá aerodynamika, racčí dveře nebo dlouhý dojezd, tím vším se chlubí nové elektrické SUV od Tesly.

Americká automobilka Tesla Motors konečně odhalila dlouho očekávanou sériovou verzi elektrického SUV Model X. Koncept tohoto vozu se světu představil již na začátku roku 2012. Původně se Model X měl začít vyrábět již v roce 2013, start produkce byl ale několikrát odsunut. Tesla to vysvětlovala soustředěním se na prodejně úspěšný Model S.

Vnější vzhled automobilu se ve srovnání s konceptem lehce změnil, jinak řešené jsou přední partie. Model X si uchoval i zadní boční dveře otevírané k nebi, které mají usnadňovat nastupování. Díky dvěma kloubům se racčí dveře dají otevřít i v úzkých parkovacích místech, pro otevření jim stačí jen 30 centimetrů prostoru na straně auta (viz video). Dveře jsou navíc vybaveny čidly, aby při otevírání netrefily okolní překážky. Přední dveře se pak po odemčení vozu otevřou zcela automaticky.

Interiér je až sedmimístný, zvolit je však možné i šestimístné uspořádání. Model X má nabídnout dostatek prostoru nejen cestujícím, ale i nákladu. Prostor na zavazadla je vzadu, pod přední kapotou a pod druhou řadou sedadel. Palubní deska je převzata z Modelu S, její dominantou je tudíž obří 17palcová dotyková obrazovka, pomocí níž se ovládají všechny funkce auta.

Model X používá dva elektromotory u přední a zadní nápravy, díky čemuž jsou poháněné obě nápravy automobilu. V případě výkonnějšího provedení P90D nabízí ten přední 190 kW a 330 N.m, zatímco ten zadní 370 kW a 600 N.m. Oba motory základní verze 90D poskytují po 190 kW. Kapacita baterií činí 90 kWh.

Model X P90D díky paketu Ludicrous Speed Upgrade zvládne zrychlit z 0-96 km/h za pouhé 3,2 sekundy. Také 90D není žádný lenoch, na 96 km/h je za 4,2 sekundy. Obě verze pak jedou nejvýše rychlostí 250 km/h. To jsou skvělé hodnoty s ohledem na to, že Model X váží 2.468 kilogramů.

U elektromobilů je důležitá i hodnota dojezdu, v němž modely Tesly obvykle bodují. Platí to i pro nové SUV, varianta P90D podle odhadů Tesly ujede až 402 kilometrů, 90D pak dokonce 414 km.

Pro dojezd je důležitá skvělá aerodynamika. Součinitel aerodynamického odporu Modelu X činí 0,24, což je nejlepší hodnota v segmentu SUV. Aerodynamice pomáhá třeba zadní přítlačný spoiler, který se vysouvá při rychlostech nad 72 km/h.

Tesla označuje Model X za nejbezpečnější automobil na trhu. Tomuto charakteru má pomáhat velká deformační zóna vpředu nebo hliníkové sloupky karoserie vyztužené ocelí. Baterie umístěné v podlaze pak snižují těžiště, což eliminuje hrozbu převrácení auta.

Model X je navíc standardně dodáván s automatickým brzděním a systémem vyhnutí se bočnímu nárazu. Všechny automobily jsou navíc vybaveny systémem kamery, radaru a sonarových čidel, díky němuž elektrické SUV zvládne jezdit samo. Tesla tvrdí, že bude průběžně aktualizovat software tohoto systému tak, aby byl stále schopnější.

První majitel si nový Model X převzal během jeho prezentace, dodávky zákazníkům tak již postupně začínají.

David Bureš
Diskuze (305)
5. 10. 2015 21:40
Re: ty zadní dveře jsou neskutečná samoúčelná kravina
a doporučujem pozrieť video z predstavenia auta a uvidíte ako sa veci dajú robiť, tie dvere fungujú geniálne a otvoria sa aj pri tak malej vzdialenosti od prekážky že sa tam dospelý snáď ani nepostaví...
Avatar - Barrichello
5. 10. 2015 10:56
Re: Pěkný ale...
V Brně není letiště? A v dalších městech? Sou mi teda novinky, a ty lidi co odtamtud lítaj na dovolenou majasi soukromej tryskáč, ne >:D >:D
2. 10. 2015 13:35
Re: Pěkný ale...
No vidíš já jedu v pondělí 800 km na jih Německa a než bych letěl tak radši jedu autem. Je to pohodlnější a časově to vyjde prakticky stejně. Takže si klidně hraj na machra dál, ale tvrdit, že manažeři lítaj a úderníci jezdej autem je trošku přihlouplý >:-[]
2. 10. 2015 13:32
Re: Pěkný ale...
Nehledě na to, že až s tímhle cvaldou někde zapadneš, tak tě vytáhne možná tak tank a rozhodně ne na laně leda ocelovým >:D
2. 10. 2015 13:30
Re: Pěkný ale...
Sokolí křídla akorát způsobí, že to bude mít horší torzní tuhost. Přijde mi to jako zbytečná masírka i když to vypadá fakt efektně. Co měl ale děsí je hmotnost 2,5 tuny. Tak to je ovšem strašný. 8-s