Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Motors připravuje čtyřdveřové kupé, Roadster rezervovalo 270 lidí

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
Americká společnost Tesla Motors, která v loňském roce představila sportovní elektromobil, expanduje a otevřela technické centrum pro vývoj dalších elektromobilů.

Americký výrobce Tesla Motors, který vyvíjí a produkuje elektrické automobily, minulý týden otevřel nové technické centrum, které se nachází ve městě Rochester Hills ve státě Michigan. Nové centrum o rozloze 1 787 m2 se zaměří na výzkum a vývoj budoucích produktů. Mezi prvními projekty bude čtyřdveřový sportovní elektromobil. Projekt nese název „WhiteStar“ (bílá hvězda) a vyvíjený vůz bude bude vyroben z lehkých materiálů a určen pro pět pasažérů. Jeho výroba by měla začít v roce 2009. Technické centrum vybavené moderními CAD a CAE programy by mělo být schopno projekty vyvíjet rychleji než tradiční výrobci. Tesla si jako místo svého technického vývoje zvolila Rochester Hill i proto, že se v okolí nachází velké množství automobilek a firma tak bude mít možnost najmout zkušené inženýry. Kromě toho bude moci využít existujících testovacích tratí, zkušeben, aerodynamických tunelů a další zařízení, čímž ušetří na nákladech.

Firma Tesla Motors byla založena teprve v roce 2003, avšak po třech letech své existence zaměstnává již více než 140 lidí. Na konci tohoto roku spustí výrobu svého prvního modelu Tesla Roadster, o kterém jsme psali již v červenci minulého roku. Automobil si do této chvíle zamluvilo 270 zákazníků. Tesla připravuje širší nabídku automobilů, které budou sdílet čtyři hlavní charakteristiky: důraz na design a výkon, nulové emise a provoz bez konvenčních paliv. Technické centrum v Michiganu je již čtvrtým zařízením, které společnost provozuje. Kromě sídla v Silicon Valley má Tesla ještě montážní halu v Anglii, kde se bude montovat Tesla Roadster, a motorárnu na Tchaj-vanu.

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
Avatar - Lonestarstate
30. 1. 2007 17:39
Japonský hybrid i Corvette proti tomuhle hadr
Pročítal jsem stránky výrobce. Fenomenální zrychlení i dojezd. Neuvěřitelně nízká cena. Objednávka od tolika lidí je o to pozoruhodnější, že pro přihlášení se je potřeba ihned složit 50 000 z celkových 92 000 dolarů! A platit víc jak 50% ceny auta více jak půl roku předem.... Pánům s Tesla motors nechybí sebevědomí a to je dobře. Měli by zapracovat na designu. Na Roadsteru nevidím vzhledově nic originálního. Jinak ale: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: