Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla uvedla na trh nový Model 3. Ten základní to ale stále ještě není

redakce AUTO.CZ
Diskuze (83)
Americká společnost Tesla ve čtvrtek představila na svých webových stránkách novou verzi sedanu Model 3 s cenou začínající na 45.000 dolarů (přes jeden milion Kč).

Slibovaný základní model, který má být o deset tisíc levnější, odložila na rok 2019, píše technologický web The Verge.

Automobil s pohonem zadních kol je vybaven baterií se středním dojezdem 418 kilometrů na nabití, což je o 80 km méně, než nabízí dražší Model 3. Maximální rychlost vozu činí 201 km/hod.

I když společnost slíbila základní verzi Modelu 3 s cenou od 35.000 USD, dosud vyráběla jen dražší verze s cenou od asi 49.000 USD. Firma už oznámila, že nejlevnější model v letošním roce vyrábět nebude. Přidáním střední verze chce zřejmě přilákat zákazníky, kteří čekali na nejlevnější model. Podle agentury Reuters ale není jasné, kolik z více než 400.000 rezervací na Model 3 je na základní modely.

Tesla ve třetím čtvrtletí vyrobila rekordních 80.142 elektromobilů, proti druhému kvartálu se tak její produkce zvýšila o 50 procent. Výroba nového elektromobilu Model 3 pak dosáhla 53.239 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (83)
Avatar - .StenLi.
25. 10. 2018 10:44
Re: Haters gonna hate :)
A dalsia zaujimavost do zbierky, Tesla slubovala byt opat v zisku (uz sa jej to podarilo v 2 kvartaloch davnejsie) v Q3 alebo Q4, a kvoli masivnemu navyseniu vyroby a stale rekordnemu zaujmu o Model 3 sa to vdaka vysokej marzi na kazdom kuse viac ako 20% podarilo uz v Q3 s celkovym ziskom 312 millionov..

..tak a teraz zacnime ratat kedy (ak vobec) sa o tom dozvie ACZ a ci to vobec spomenu, alebo ostanu len na hate vlne :-)

PS: Model Y je pripraveny na vyrobu, len ho nieje kde vyrabat..
23. 10. 2018 06:33
Re: Strucny clanek
Az budes bydlet v centru Prahy, nejlepe u magistraly, tak ti Tesla lepsi prijde ;-)
22. 10. 2018 23:20
Re: Hm. A dojede za 1 den z Plzně do Ostravy a zpět?
Ano, už jsem tu další Muskovu vychcanost díky tobě pochopil, doposud jsem to sledoval povrchně přes články světových médií. Prostě nabídl lidem po celém světě možnost si Model 3 naprosto shodným způsobem zarezervovat, ale rok a půl po zahájení výroby jej dodává pouze těm v USA/Kanadě. Kolik by těch rezervací tehdy bylo, kdyby na začátku oznámil, že na zbytek světa bude minimálně 2 roky z vysoka ...? Resp. že žádné auto za prodejních 35.000 nehodlá minimálně po stejnou dobu vyrobit?

Což mu ovšem nebránilo v tom se jistou dobu kasat víc než půl milionem rezervací právě z toho celého světa. Takže jen v Česku je zhruba tisíc lidí, kteří vlastně ne že měli zájem o Model 3, oni chtěli jen zasponzorovat Muska milionem dolarů >:D

A zde namátkou německé stránky Tesly:

[odkaz]

Myslím, že význam ikony "Jetzt bestellen" je zřejmý i těm, co němčinu extra neovládají. To, že je za tím rezervace (ne objednávka), žádný sponzoring, pak stojí až dále ...

A zde namátkou článek z US, kde samotná Tesla tvrdí, že na konci června měla 420.000 rezervací s tím, že čeká, že objednávky (orders) porostou rychleji, než výroba ...

[odkaz]

Při výrobě o 4 měsíce později, a to už na úrovni možná 6.000 ks týdně, ty čísla jaksi dohromady nesedí, když ta dodací lhůta má být okolo 2 měsíců.

Ale upřímně díky, aspoň jsem se zase trošku blíže koukl na krásný příklad toho, jak ve velkém ojebávat a oblbovat takovým způsobem, že tomu spousta lidí fandí.
22. 10. 2018 23:09
Re: Hm. A dojede za 1 den z Plzně do Ostravy a zpět?
No nevim jak ty ale ja nestal ve fronte pri placeni ani nepamatuju. O tom, ze se da platit primo u stojanu, takze mas do 2minut hotovo i s placenim jsi asi jeste neslysel vid? Takze za 2 min palivo na 800-1000km. Kontrolni otazka, na jakou vzdalenost nabijes elektroauto za 2min?
Avatar - .StenLi.
22. 10. 2018 21:51
Re: Hm. A dojede za 1 den z Plzně do Ostravy a zpět?
Ach chlapce.. posledna sanca ze to pochopis: Tesla Model 3 sa predava IBA v USA a Kanade, nikto (rozumej 0 ludi) si Teslu Model 3 nikdy v Europe (to je aj CR) neobjednal, kedze Tesla neponukla ziadnu moznost objednania Modelu 3 v Europe = ziadny cennik = ziadny konfigurator = ziadna vytvorena objednavka prostrednictvom ktorej by niekto cakal na svoj Model 3 v Europe. Neplet si nezavaznu vratnu rezervaciu (ktora sluzi skor ako vyjadrenie podpory Tesle) s objednavkou. Ak sa Tesla Model 3 predava iba v USA a Kanade, za akych inych krajin by si teda chcel udaje o predajoch? >:D