Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TomTom GO: Špička mezi přenosnými navigacemi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (33)
Společnost TomTom oznámila ceny nových automobilových navigací nejvyšší řady GO. Dostaly nový design a pokrokové funkce.

Modely TomTom GO 400, 500, 600 a 5000 dostaly moderní design a bohaté spektrum funkcí, jejichž cílem je pomoci řidičům mít řízení plně ve svých rukou. Mezi novinkami nechybí interaktivní lifetime mapa, doživotní přístup ke službě TomTom Traffic a 3D zobrazení budov. Řidič má díky tomu velmi přesné informace, co se děje okolo něj i co může očekávat na trase před sebou.

TomTom GO nabízí tři velikosti obrazovky – na výběr je 4,3” (11 cm), 5” (13 cm) a 6” (15 cm). Modely 400, 500 a 600 obsahují stejné inovativní funkce, rozdíl mezi nimi je pouze v úhlopříčce displeje. Jako zástupci řady TomTom GO Smartphone Connected jsou navrženy pro příjem dopravních informací TomTom Traffic a dalších služeb jako TomTom Rychlostní radary prostým připojením smartphonu přes bluetooth, využívající stávající datový tarif uživatele.

Zástupcem kategorie TomTom GO Always Connected je model GO 5000 s integrovanou službou TomTom Traffic, který přijímá informace o aktuální dopravní situaci přímo pomocí vestavěné SIM karty. Předinstalované mapy pokrývají 45 států Evropy s doživotní aktualizací zdarma, přičemž mezi podporovanými jazyky nechybí čeština ani slovenština.

Produkty jsou k dostání v českých obchodech a online za následující ceny (včetně DPH):

  • TomTom GO 400 EU 45 T (CZ-SK) stojí 5.290 Kč
  • TomTom GO 500 EU 45 T (CZ-SK) stojí 5.790 Kč
  • TomTom GO 600 EU 45 T (CZ-SK) stojí 6.990 Kč
  • TomTom GO 5000 EU 45 (CZ-SK) stojí 7.790 Kč

Hlavními prodejci jsou Alza.cz, ElectroWorld, Datart, Mall.cz, Kasa.cz a Czc.cz.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (33)
9. 5. 2018 19:48
Tomtom
Já teda s článkem naprosto souhlasím. TomTom navigace jsou prostě super. Teď mám tuto [odkaz] a jsem s ní moc spokojený. Ovládání je jednoduché a přehledné a hlavně má velký displej, který je bez problému čitelný i na slunci. To se například o navigacích Mio říct nedá (nebo alespoň o té, kterou jsem měl předtím)
5. 12. 2013 18:34
Re: Spicka? No neviem...
Kdyz ti nekdo vola za jizdy, tak sahas na mobil? Hezke :-)
7 palcu je ti malo? Pochybuju, ze tva navigace ma vic >:-[] , ono dneska je i dost mobilu, co maji uhlopricku kolem 5 palcu ;-)
A neco jineho je vestavena navigace nebo nejaky pridavny treba tom tom o kterem je clanek.
Pouzivam treba be-on-road, kterou jsem koupil za par kacek na slevovem portalu, iGo je dobre, pak jsou tu online navi napr. google mapy, waze atd.
Ty mas nejaky problem s datovym tarifem? Ja ne a u offline map ho ani nepotrebujes.
Otevri oci, nebud zaslepeny ;-)
Avatar - RWD
5. 12. 2013 12:53
Re: Spicka? No neviem...
Odpovím tobě i _Teddy_mu naráz.
Aplikace TomTom na androidu Evropa stoji nějakých 1756 Kč. To není zrovna málo.
Hodnocení: 3,2 je hodně slabé za ty peníze navíc vyplývá zhruba stejně z velmi spokojených (5x *) jako z velmi nespokojených uživatelů (1x *). Za ty peníze jistota :-) Nicméně osobní zkušenosti s tomtomem v mobilu nemám. Za to jsem zkoušel asi 5 jiných placených i neplacených a ani jedna z nich se zdaleka nechytá na moji vestavěnou navigaci už i dosti zastaralou. Jednak má telefon problém s GPS signálem v autě, dále to vyžírá často (dle apl.) datový tarif, display je malý, nedá se na to spolehnout, když ti někdo volá v důležité křižovatce tak místo bezstarostné jízdy musíš sahat po telefonu a operovat s ním atd. atd..
Ten komfort a luxus klasické nebo vestavěné navigace je a bude na kilometry vzdálený od něčeho v telefonu. Pokud jsi navigaci na sklo měl a vyměnil jsi ji za telefon ok, pokud jsi ji ale neměl doporučuji zkusit.
5. 12. 2013 00:22
Re: Dárek za pozitivní článek?
Tak mám takovej dojem že tu bludy o kocernu co zde občas píšou by někteří napsali i za pitomej chlebíček a tři deci žluté sodofky. >:D
Avatar - woody-alien
4. 12. 2013 23:25
Re: Dárek za pozitivní článek?
To se na to vybodnu, tady se fakt nedá dělat vůbec nic. Hned to někdo vyšťourá....předhodíme jim novýho Mustanga, Dustera v plný polní a oni ? Né, budou šťourat v promo akcích na navigace. Ale vracet ji nebudem, to si zase nemyslete. 8-s >:D >:D Dobrý Olegnote, dobrý... ;-) :yes: