Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Továrna Lamborghini už je připravena na výrobu SUV Urus. Podívejte se!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Italská automobilka nás nechává nahlédnout do zákulisí výroby jejich vozů. Ukazuje prostory, kde bude vznikat také nové SUV Urus.

Lamborghini již několikrát uvedlo, že v průběhu osmnáctí měsíců zdvojnásobilo výrobní prostory z 80.000 na 160.000 metrů čtverečních. Výrobce už si vyzkoušel plné využití a v loňském roce díky němu dosáhl rekordního počtu 3.457 kusů prodaných aut.

Vedle Huracánu a Aventadoru bude v továrně Manifattura Lamborghini vznikat také nové SUV Urus, pro které vznikla moderní montážní linka. Výrobce věří, že vstupem do segmentu sportovně-užitkových aut naváže na úspěchy jiných značek orientovaných na sporťáky (třeba Porsche), kterým stavba SUV finančně značně prospěla. Lamborghini očekává, že Urus prodeje zdvojnásobí na 7.000 kusů ročně.

Schopnosti modelu budou pečlivě zkoušeny na přilehlé testovací dráze, jež disponuje třinácti různými povrchy. Veřejnosti se model oficiálně odhalí 4. prosince, zájemci si jej ale pod stromeček nenadělí. Automobilka uvádí, že první kusy dorazí k zákazníkům až v polovině roku 2018. První koncept přitom debutoval před dlouhými pěti lety.

Nepřekvapí, že krátce po premiéře se chce Lamborghini v segmentu SUV pokusit o rekordní čas na Nürburgringu. Útočit bude s dvakrát přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu čtyř litrů, jenž v útrobách Urusu poskytne výkon 478 kW. Stejný motor se bude o rok později párovat s druhou, plug-in hybridní verzí.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)