Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Auris a Avensis: Nový multimediální systém a další drobnosti

David Bureš
Diskuze (11)
V rámci úprav pro letošní rok se Toyota u modelů auris a avensis zaměřila na vylepšení jejich multimediálního systému. Auris má i mírně modifikovaný hybridní pohon.

Toyoty Avensis a Auris se v loňském roce dočkaly zásadní modernizace, která v obou případech vedle inovovaného vzhledu znamenala i úpravy pod kapotou. Pro letošní rok se tyto toyoty dočkaly jen jemných retuší v rámci pravidelné modelové obměny.

Hlavní novinkou je u obou modelů vylepšený multimediální systém Toyota Touch 2, který automobilka představovala již na ženevském autosalonu. Systém ovládaný prostřednictvím sedmipalcové (v avensisu osmipalcové) obrazovky dostal přepracované menu nebo zjednodušený přístup do online zákaznického centra My Toyota.

K multimediálnímu systému je za příplatek dodávána i navigace s bezplatnou aktualizací map po dobu tří let. Díky přístupu k online službám systém umí sledovat aktuální provoz, ceny pohonných hmot a další informace. Systém zvládne i vyhledávání přes Google, prohlížení Google Streetview nebo připojení ke streamovací službě Aha.

V rámci modelové obměny se obě toyoty dočkaly i nového metalického laku Platinum Bronze. Avensis je možné objednávat také s novou sadou 16palcových litých kol, auris je zase nově k dispozici s modrým lakem Solid Blue.

Toyota bez bližších podrobností navíc slibuje u avensisu nižší emise oxidu uhličitého, a to v případě 1,6litrového a dvoulitrového turbodieselu. Auris Hybrid se zase dočkal vyladěného hybridního pohonu s lineárnější reakcí na pokyn plynovým pedálem. Technika vozu se ale neměnila, což nadále znamená kombinaci zážehové osmnáctistovky a elektromotoru o celkovém výkonu 100 kW.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - CommonUser
13. 5. 2016 16:44
Re: chacha
Ak nie si expert a este aj zakladne pocty velmi nejdu, tak sa treba zdrzat komentarov.
Kritizovat vie kazdy ... domysliet uz nie.

Venuj sa tomu co robis ... najlepsie zadarmo.
13. 5. 2016 16:37
Re: chacha
zato ty jsi expert jedna basen >:D

ja tu nic o tom ze bych byl expert nikde nepsal ;-)
Avatar - CommonUser
13. 5. 2016 15:16
Re: chacha
2x do roka ? Tak to nemas co riesit.

Ja to pouzivam kazdy tyzden ! A TMCS k tomu experte (tam su ti navestia na 2 veci).
Ze ty jazdis na vyhliadkove jazdy, neznamena, ze neextije daily user ...
Radsej vyuzijem tu navi ako mrznut v zapche ...

Tvoj use case de facto neexistuje - 2x do roka ? To je prd. Tak by si mal radsej vynechat ten komentar. Ty nie si uzivatel. Ani expert.
13. 5. 2016 13:56
Re: chacha
ty si jako myslis ze vestavena navigace jako v tunelu nehada? >:D

nemam potrebu se na navigaci divat porad a ani spolujezdec ji porad nedrzi v rukach, sak mam taky ukazatele okolo silnic ne? tablet proste lezi normalne na plose nad prihradkou tak jako treba telefon a kdys je treba odklipi se kryt displaye (takove to skladaci co slouzi treba i jako stojanek) a behem sekundy vidis jak dal ;-)

jak pisu o odstavec pred timto, odvavigoval nas tablet Shield na jedno nabiti ze SanFrancisca do Las Vegas prez LA, vyhlidkova jizda po jednicce po pobrezi do LA a pak navigovam abysme se svezli i kousek po stare 66, 2 dny a ve Vegas mu zbejvalo cca 15%

jses koukam expert prez tablety :-! hele jak jsem psal, klidne si kup treba 10 vestavenych navigaci, ja napsal ze je to blbost a stojim si za tim, paltit tisice za blbost co pouziju tak 2x do roka a jeste pak platit za aktualizace, proc bych to delal, za ty penize si radsi koupim letenky treba do Australie a necham se mesic navigovat tim tabletem, kazdej mame nejake priority, ty navig aci vestavenou, ja nevestavenou, zadna zahada, jen fakt :-!
Avatar - CommonUser
13. 5. 2016 10:31
Re: chacha
"spoustu skratek" - konkretne az 3 !, a pracujem so vsetkymi. A ze tablet ma horsi GPS signal a v tuneli len hada, je 100% fakt.

"mim drzakem je spolujezdec" - chudak, s tebou jazdit, to je za trest ... panacik, co si za 1 halier necha koleno vrtat. Ak nemas spolujazdca, tak tablet lieta po aute ?

"Kabel" - jazdim 1 tkm streky, to ten tablet nikdy nevydrzi. A co zabudaovana baterka, hovori ti nieco zivotnost a skracovanie vydrze ? Sotva, asi.

"zadarmo" - ty mas tablet a SIMku zadarmo ??? Nie nemam mapy zadarmo. nic nie je zadarmo.

"screen" - kup si vacsi tablet -budes najvacsi. Tieto peniaze ty neratas ako naklad, ze ...

Tablet je leskla kravina, ktora rada odstreluje apky na dlhe trate, pretoze dalvik ....

Ale ty vsetko vies, ved si Saman ...