Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GT86 Sedan: Čtyřdveřová zadokolka se ukáže v Dubaji

Michal Fokt
Diskuze (6)
Informace o Toyotě GT86 se čtyřmi dveřmi zdá se nebyly spekulacemi, Japonci prý sedan odvozený od sportovního kupátka představí na autosalonu v Dubaji.

Organizátoři výstavy Dubai International Motor Show, která začíná už zítra, se možná trošku neprozřetelně pochlubili, že se jejich akce stane místem premiéry sedanu na bázi sportovního kupé s pohonem zadních kol Toyota GT86. Potvrdily by se tak starší zprávy, že Toyota hodlá platformu využít pro další modely, když původně uvažované sdílení s Lexusem IS nakonec nedopadlo.

Ovšem neradujte se předčasně, bude se jednat prozatím pouze o koncept a dobře víme, že ty nemívají u Toyoty zrovna na růžích ustláno. Trošku překvapivé ovšem je, že je GT86 Sedan Concept prezentován jako "regionální premiéra". Jedná se patrně o přílišnou skromnost Arabů, protože světová premiéra se nikde dříve už rozhodně během dneška nebo zítřka nestihne.

O podobě auta není nic známo. Dá se sice očekávat, že ponese základní stylistické rysy kupé, je ovšem otázkou, zda se přenesou i na profil vozu a studie GT86 tak bude v podobném stylu, jako Mazda RX-8, což by neslibovalo kdovíjaké prostorové zázraky, nebo zda se od výchozí hachiroku bude odlišovat radikálněji. Nechme se překvapit, do druhého dne to určitě přežijí i ti úplně nejnetrpělivější.

Michal Fokt
Diskuze (6)
5. 11. 2013 07:38
Re: Zadohrab
A co teprve kombík :-)
Avatar - Dinar
5. 11. 2013 07:18
To vůbec není
špatný nápad! :-) :yes:
4. 11. 2013 22:05
Zadohrab
Zrovna dnes jsem si říkal, že nejsou skoro žádný ''obyčejný'' (bez urážky) auta se zadním náhonem.

Tohle by bylo (nebo snad bude) super!
Sedan bez konkurence :-)
Avatar - twistedTSD
4. 11. 2013 19:33
Re: myslim
Proč by nebylo? Alespoň již nebude tak jednoúčelové. A kupé tu koneckonců bude pořád...Jsem zvědavý, jak bude vlastně vypadat.
Avatar - PERNO
4. 11. 2013 13:46
myslim
si ze to auto, ak bude 4-dverove strati svoj pravy charakter :-) už to nebude ono