Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux poměřila síly se svými rádiem řízenými modely

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Toyota Hilux ve své aktuální podobě se stala účastníkem srovnání s legendou mezi RC modely v podobě Toyoty Hilux třetí generace z produkce japonské společnosti Tamiya. Výsledek rozhodně pobaví.

Na počátku osmdesátých let japonská společnost Tamiya, které se podařilo díky kvalitě svých výrobků proniknout i do povědomí veřejnosti, kterou vlastně RC a plastikové modely vůbec nezajímají, natočila k prezentaci svého nového modelu na dálkové ovládání krátký propagační snímek.

Hlavní hvězdou je v něm samozřejmě onen model, jímž je Toyota Hilux třetí generace v měřítku 1:10, ale na krátkou chvíli je jejím partnerem i skutečný pick-up, který je jeho vzorem. Skutečná Toyota totiž posloužila k demonstraci schopností své zmenšeniny a je byla zde tažena celkem čtrnácti malými pick-upy na dálkové ovládání.

Britské zastoupení značky Toyota se právě tímto propagačním snímkem inspirovalo a ve spolupráci s britským zastoupením značky Tamiya připravilo několik krátkých reklamních filmů.

V nich proti sobě stojí aktuální Toyota Hilux osmé generace a RC modely Toyota 4x4 Pick-Up Bruiser, které nesou karoserii odpovídající třetí generaci pick-upu a ukrývají pod ní elektromotor typu 540 ve spojení s třístupňovou převodovkou a pohonem všech kol.

V prvním ze čtyř reklamních snímků byl zopakován pokus z osmdesátých let. Tentokrát byl skutečný pick-up tažen celkem patnácti modely. Následuje jízda v pořádně blátivém terénu, hluboké brodění a nakonec slalom mezi kužely s přívěsem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Bazalt
24. 3. 2017 18:58
hmm
hmm a já byl jako malý frajer s Fiatem Ritmo na bowden :'-(
23. 3. 2017 19:39
Tow
To poslední video >:D >:D >:D pěkný :yes: :yes: :yes: :yes:
23. 3. 2017 12:58
Reklama
Nemá chybu :yes: