Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota má patent na průhledné sloupky. Řešení je kouzelně jednoduché!

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Japonská automobilka dost možná přišla na revoluční řešení, jak zlepšit výhled z vozu. Vadí vám široké přední sloupky? Dlouho nebudou, podle Toyoty uvidíme skrz ně.

Nové automobily mají stále vyšší bezpečnostní nároky. Jedním z aspektů jsou také robustnější sloupky, které posádku v případě nehody mohou lépe ochránit. Mají však jednu zásadní nevýhodu – často je přes ně dost špatný výhled šikmo.

Automobilka Toyota si nyní nechala patentovat unikátní řešení. Jde o průhledné sloupky, skrz které řidič snadno uvidí i dění za nimi. Nápad japonské automobilky je přitom nesmírně jednoduchý. Nečekejte propracovaný systém kamer a senzorů, které jsou do sloupků zabudovány. K řádnému fungování postačí… zrcadla!

Ta budou napříč celým sloupkem rozmístěna tak, aby se řidiči odrážel obraz toho, co se zrovna děje za nimi. Řešení by navíc oproti systému kamer bylo cenově dostupnější. Pokud vás zajímají podrobnosti, můžete si prostudovat kompletní dokument, který Toyota patentovému úřadu poskytla. V něm vidíme také první náčrt.

Jedno je jisté. Pokud japonská značka skutečně zkonstruuje cenově dostupné „neviditelné“ sloupky, budete to důležitý krok v oblasti automobilové bezpečnosti. A v jakých autech by mohla být novinka nasazena? Tak třeba v realizaci Conceptu-i (viz video), jenž výrobce představil před pár měsíci. My ale doufáme, že inovace spatří světlo světa o něco dříve…

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
18. 8. 2017 14:35
Re: levnejsi?
no to je pekne ze jsi popsal vyhody, a jak to souvisi s mim postem kde rozporuju jen cenu?

1) kolik je hodin?
2) ty moje hodinky jsou ale zajimave vid?
1) a koli je teda hodin?
2) a vis kolik jsem za ne zaplatil?
1) super to netusim, a kolik je na nich zrovna hodin, kolik ted ukazuji?
2) no ale stejne si jeste koupim jine
>:D
18. 8. 2017 14:31
Re: levnejsi?
ja rozporoval jen tu vetu s cenou, nic jineho k tomu nepisu ;-)
Avatar - JDM
18. 8. 2017 14:15
Off topic
Takové zamyšlení, pořád tady čtu jak která automobilka něco nového vymyslela, nové pohony, motory, bezpečnostní prvky, jde vcelku o zásadní a někdy i revoluční věci. Ale co je podivný že mezi tyto automobilky nepatří koncern vw kdy tahle společnost naposled něco užitečného vyzkoumala? Největší a nejbohatší automobilka světa ale vývojem nesahaji ani mazde po kotníky kde je chyba? Je to jejich strategie počkat co konkurence vyzkouma, počkat jestli se to osvědčí a pak to o kopírovat a nabídnou?
Avatar - CommonUser
18. 8. 2017 10:47
Re: Hurá!
Sice zijem v juznej casti, ale kludne napis kde jazdis 200+ dlhsi usek. Priemerka bude tak polovicna.
Avatar - Atlis
17. 8. 2017 19:49
Re: Hurá!
Jazdím diaľnice v DE rýchlosťami začínajúcimi sa dvojkou...

A nič som nehladkal, jednoducho nepotrebujem ohluchnúť. Železo som si 1.0EB zajazdil vo Focuse a aj vtedy je v premávke dosiahnuť 10l problém.