Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota RAV4 Selection: Více stylu a luxusu pro japonské SUV

Michal Fokt
Diskuze (4)
Toyota rozšíří nabídku modelu RAV4 o verzi Selection, která nabídne kompletně lakovanou karoserii a kožené čalounění pro střední stupeň výbavy.

V sobotu 25. a neděli 26. března 2017 proběhne u českých autorizovaných prodejců Toyoty akce Toyota víkend, během níž bude možné pořídit vozy japonské značky v rámci speciálních akčních nabídek. Kromě nich však bude představena i nová verze modelu RAV4 Selection, která má šanci oslovit ty zákazníky, jimž přijde RAVka příliš "offroadová" a málo exkluzivní.

RAV4 Selection má lakovány boční prahové lišty, spodní část předního nárazníku a kryty podběhů kol v barvě karoserie, přičemž na výběr budou dvě metalické barvy – modrozelená (oficiálně modrá - hlubinná) a stříbrná (zirkonová). Já jsem si auto mohl v předstihu v sídle importu Toyoty prohlédnout v té prvně jmenované verzi a musím potvrdit, že vůz po vizuální stránce opravdu povýšil. Lak působí luxusně a bude zajímavým způsobem měnit odstíny v závislosti na intenzitě slunečního svitu.

Komplet doplňují nápisy Selection a stříbrné doplňky na prazích. Nechybí ani kryty zpětných zrcátek, střešní ližiny a ozdobné prvky na spodní části obou nárazníků ve stejné barvě. Nejlepší na téhle verzi ale stejně jsou kožená sedadla s diamantovým prošíváním. U verzí s modrým lakem v kombinaci černé a béžové, u stříbrné ve vínovo-černém provedení. Profilování polštářů je identické s ostatními verzemi, což znamená, že jsou sedadla pohodlná, s lehkým bočním vedením, ale především plní funkci estetickou.

Potěší i fakt, že se sedadla "převléká" do kůže jedna česká firma. Toyota RAV4 s výbavovým stupněm Selection bude v nabídce s konvenčním i hybridním pohonem a začínat bude na částce 782.900 korun, nejde tedy o další vyšperkování top verze, ale o rozšíření luxusních a stylových prvků pro střed nabídky japonského kompaktního SUV.

Michal Fokt
Diskuze (4)
17. 3. 2017 05:58
škoda ,
že stále nemá výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce nebo se to s my17 změnilo ?
Avatar - removed
16. 3. 2017 22:49
Re: Lak
Tohle se fakt povedlo, vcetne golfoveho detailu ve znaku. Interier by se mi osobne zamlouval tmavy nebo tmave hnedy, ale i sedaky v tomto pripade maji smrnc. RAV-4 je asi nejhezci Toyota soucasnosti, kdyz vezmu v potaz i hybridni technologie, tak i nejlepsi Toyota.
Avatar - Jopino
16. 3. 2017 17:14
Re: Lak
Na mě to působí, že si s tím lakem před focením vyhrál nějaký detailer. Fakt moc pěkná práce :yes:
16. 3. 2017 14:31
Lak
Ta barva i ten lak vypadá na foto famózně. Jen bych se trochu bál, že to auto bude trochu "neviditelné", protože odráží vše kolem. Je dobře, když se výrobci snaží trochu auta odlišit. Mám rád laky, které mění odstín barvy podle osvětlení. Auto je tak trochu pokaždé jiné...