Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota svolává k opravě téměř 1,7 milionu automobilů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Japonská automobilka Toyota Motor svolává po celém světě k opravě téměř 1,7 milionu vozů kvůli různým závadám, jež mohou způsobit únik paliva.

Nejnovější opatření se týká široké řady modelů, včetně Lexusů IS a GS v Severní Americe a modelové řady Avensis v Evropě. Nejvíce vozů firma nicméně svolává v Japonsku, a to téměř 1,3 milionu, napsala agentura AP.

Automobilka uvedla, že kvůli závadám obdržela přes 140 stížností v Japonsku a dalších 77 stížností v zahraničí. V souvislosti se závadami však podle firmy zatím nebyly hlášeny žádné nehody.

V Evropě se svolávací akce týká 135.040 Toyot Avensis vyrobených v letech 2000 až 2008, které jsou osazeny zážehovými motory 2,0 l a 2,4 l s přímým vstřikováním. Předmětem svolávací akce je výměna dílů na vysokotlaké části palivové soustavy, které by mohly být vlivem proměnlivého podílu chloru v palivu poškozeny.

Problémy s kvalitou automobilů firmy Toyota se dostaly do centra pozornosti poté, co byla společnost kvůli potížím s nechtěným zrychlováním nucena svolat po celém světě k opravě přes osm milionů vozů, z toho zhruba šest milionů ve Spojených státech. Později Toyota přikročila i k dalším svolávacím akcím.

Toyota si loni třetí rok za sebou udržela prvenství na světovém trhu, pouze těsně ale předstihla bývalou jedničku General Motors. Toyotu navíc časem plánuje sesadit z vedoucí pozice na trhu německý rival Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Avatar - escorpion
29. 1. 2011 10:40
Re: seriózní jednání
Absolútny súhlas.
Že ide VW stahovať z výroby 1,4 118 kW (2-krát motor roka v kategórii) kvôli životnosti sa nikde nepíše. Oficiálne stanovisko je, že sa to ekonomicky neoplatí. Dnes sú peniaze "až" na prvom mieste.
A čo majitelia toho úžasného motora ? Po 100-150 tisíc km vymeniť a nech sa trápi ďalší majiteľ, ktorý bude rád, že má ojazdeného golfa ako nový, bezproblémový hyundai, renault, peugeot napr. ???

Jedine toyota si prizná chyby a chce ich riešiť. Ostatné značky vediac o problémoch sú ako pštros. Hlavu do piesku ...
27. 1. 2011 23:47
ODRHOVAČKA
Stará písnička, tohle už z předmětného směru nikoho ani nepřekvapí. Ovšem ke krátkému zamyšlení to je.

Tedy, není vůbec důležité, co si který diskutér myslí o kvalitě vozidel Toyota. Důležité je, co si o té kvalitě myslí Toyota sama. Odpověď najdeš nahoře.

Naivní představy, že Renault zatlouká, zatlouká a zatlouká a toyota nezatlouká, ty přenechme večerníčkové generaci a berme na vědomí, že výskytu obdobných problémů se neubrání žádná automobilka., Jistě máme všichni v paměti "svolávačku roku", to když koncern FIAT svolával tisíce aut napříč celým koncernem z důvodů problémů s brzdami.

Zatratil tu snad někdo FIAT? Ne, jen si to pamatujeme. Nezatracujme ani Toyotu.
Avatar - Dan0044
27. 1. 2011 16:43
Re: šmejd?
PSA-Mitsubishi..... jo jo, máš pravdu. Nejvíc tím prý utrpěl Nissan. Kdysi jsme měli origo Nissana z Japonska, úžasnýho. Dnes jediný, co vím, že asi by mě horko těžko někdo dotlačil do Nissanu.
My teď můžeme taky porovnávat, máme jedno Mitsubishi z Japonska a druhé z Nizozemí, tak se uvidí. Zatím je stav 0:0, ale Colt, který byl jako jediný dostatečně prodávaný, aby se dostal do statistik, tak se umisťoval vysoko.... řikám, uvidíme.
Avatar - Dan0044
27. 1. 2011 16:22
Chování
Toyota je snad jediná automobilka, která se chová poctivě. Ani ostatní japonské automobilky tohle nedělají (a to to jsou i třeba japonci, tím útočím i na krizi Mitsibishi z roku 2000, kdy vyšlo na povrch spousta ututlaných možných závad). Pak ještě občas lze najít nějakou svolávačku na VW a tím to asi končí. Stejně mě ale nejvíc pobavil minulý článek o svolávací akci Toyoty, kde bylo 10 odstavců o Toyotě a nakonci vmáčklé dva řádky o svolávačce VW >:D a pak že čeští novináři nenadržují volkswagenu :-O
Avatar - jazva
27. 1. 2011 15:43
Re: Rok 2000 a víc
Mal som firemnú Ravku z 02 roku prihlásenú v ČR. V predajni som bol len kúpiť jednu skrutku na palubovku čo sa stratila pri montáži HF sady. Tú skrutku som však kupoval v SR a nie v ČR. Zhruba po mesiaci mi zavolali z predajne, že či by som nemohol prísť do predajne a priniesť plechové disky ak ich nemám na aute. Vraj po toľkých rokoch už zrejme budú chytať hrdzu a oni mi ich zadarmo vymenia. Samozrejme že som ich priniesol a oni mi ich ZADARMO vymenili. Bolo to v roku 2010, čiže auto malo 8 rokov a záruka už bola dávno v ...

U mňa má Toyota :yes: :yes: :yes: