Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota v prodejích opět překonala Volkswagen

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Už počtvrté v řadě je letos Toyota automobilkou s celosvětově nejlepšími prodejními výsledky. V prvních deseti měsících prodala více vozů než druhý Volkswagen.

Japonská automobilka Toyota Motor v říjnu již čtvrtý měsíc za sebou předstihla v prodeji německého konkurenta Volkswagen, který se nyní potýká se skandálem kolem falšování emisních testů. Toyota si tak udržuje vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu. Vyplývá to podle agentury Reuters z dnešních údajů japonského podniku.

Toyota oznámila, že v období od ledna do října prodala 8,35 milionu vozů, zatímco prodej Volkswagenu podle dřívějších údajů činil pouze 8,26 milionu vozů. O měsíc dříve byl rozdíl mezi oběma značkami menší - Toyota prodala 7,498 milionu aut a Volkswagen byl druhý se 7,43 miliony. V prvním pololetí se přitom Volkswagenu podařilo Toyotu v prodeji mírně překonat. V celém loňském roce nicméně byla jedničkou na trhu Toyota, která prodala 10,23 milionu vozů. Volkswagen loni obsadil druhé místo s prodejem 10,14 milionu vozů, na třetí příčce byla GM s prodejem 9,92 milionu vozů.

Důvodem nižších prodejů Volkswagenu může být aktuální emisní skandál. Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) značku v září obvinila, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v celém světě software instaloval do zhruba 11 milionů aut, včetně asi 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto. Začátkem listopadu navíc uvedl, že zhruba 800.000 jeho vozů vypouští do ovzduší více emisí oxidu uhličitého, než doposud tvrdil.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
29. 11. 2015 08:56
Re: To Vám
Inu jestli potřebuješ být fanoušek, dobrá tedy. Jen je v tom drobný rozdíl. Nikdo v Toyotě nepřišel do vývojového oddělení a neřekl inženýrům... "hele, abychom ušetřili, udelejte z těch baglu placebo... ".
Tedy alespoň jsem nikde takový závěr nezachytil.
Každá automobilka ma nějaké kostlivce. Každá. Ale, že by je vyráběli takhle, v tom má VW prim. Jeho potíž je, že jako jeden z největších má jednu z největších odpovednosti.
Když se zdroguje Jágr a bude tvrdit, že se nic jako nedeje a v podstatě jako ok, tak to ma jiný dopad, coby "vzor", než Standa vedle z vesnice.
29. 11. 2015 07:15
Re: To Vám
Borec na to "koukej pořádně na cestu kolegyně, nefungují ti airbagy" ;-)

Tyhle tahanice "fanoušků" jsou k smíchu. Kdyby někdo nechtěl, tak se o SW motorů VW nikdo nedozvěděl.
28. 11. 2015 15:40
To Vám
takhle jede madam Toyota na kole a předjíždí udýchaného borce a steroidech z Vlkohradu.
Mile se na něj usměje a povídá "A podívej... Bez podvádění..... "
Avatar - Dylan McKay
28. 11. 2015 07:48
Re: Gratulace...
Kdyby se tenkrát vykakali na tu naftu... ;-\
28. 11. 2015 04:29
Re: Gratulace...
Tech zakomplexovanych labilu se to najde.....
Jen at minusuji, kdyz jim to dela dobre.