Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Truck Surf Hotel to je Mercedes-Benz Actros proměněný v patrový hotel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Těžký nákladní automobil s luxusní obytnou nástavbou není v dnešní době ničím překvapujícím, ale tento Mercedes-Benz Actros se výrazně odlišuje od tradičních řešení těchto vozidel.

Truck Surf Hotel není jméno nové společnosti, jejímž cílem je prosadit se mezi výrobci obytných automobilů na základech těžkých nákladních vozidel, ale zajímavý projekt, za nímž stojí Daniela Carneiro a Eduardo Ribeiro z Portugalska.

Tento pár řadu let cestoval prakticky po celém světe za surfováním a má bohaté zkušenosti s využíváním služeb hotelů i ubytováním v karavanech. Právě díky tomu se Daniela Carneiro a Eduardo Ribeiro rozhodli, že nabídnout surfařům i milovníkům přírody nový koncept cestování a ubytování prostřednictvím své vlastní firmy.

Namísto zajišťování zájezdů do hotelů, jejichž umístění není pro surfaře vždy ideální, nebo půjčování běžných obytných automobilů zvolili zcela nový koncept. Výsledkem je Truck Surf Hotel, jehož základem je Mercedes-Benz Actros.

Na podvozku nákladního automobilu je usazena speciálně navržená dvoupatrová nástavba, jejíž horní patro a stěny se po zaparkování vozidla vysouvají, aby mohl být uvnitř vytvořen komfortní obytný prostor. Ten zahrnuje čtyři malé místnosti s palandami a jeden prostornější pokoj s manželskou postelí. Samozřejmostí jsou zde i společenská místnost, kuchyně a sprcha.

Truck Surf Hotel pak funguje jako malý hotel, protože si jej nelze pronajmout jako obytný vůz, ale je možné se s ním vydat na dovolenou podél portugalského pobřeží nebo do Maroka, kdy Daniela Carneiro působí jako průvodkyně, zatímco Eduardo Ribeiro je především instruktorem surfování.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)