Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní crossover od Audi vyrazil do ulic. Bez maskování a na značkách!

David Bureš
Diskuze (21)
Audi e-tron Sportback se světu poprvé ukázal na jaře v Šanghaji. Nedávno byl tento koncept zachycen v domovském Německu, bez jakéhokoliv maskování a na běžných značkách!

Koncepty jsou obvykle spíše jen makety než skutečné automobily. Bývají postaveny ručně v jediném exempláři a mnohdy skutečně zvládnou jen minimum prezentovaných schopností. Obvykle slouží pouze k prezentačním schopnostem, a tak stačí, když dojedou jen těch pár metrů ze zákulisí do výstavních prostor. Pro Audi e-tron Sportback to ale podle všeho neplatí.

Audi e-tron Sportback se světu poprvé ukázal na dubnovém šanghajském autosalonu, kde ve formě konceptu prezentoval chystaný crossover čtyř kruhů s elektrickým pohonem. Nyní ale dokazuje, že na rozdíl od jiných konceptů je v aktuální podobě skutečně pojízdný. Nedávno jej náš čtenář Josef zachytil v Berlíně, a to nikoliv někde v showroomu ingolstadtské značky, ale přímo v běžném provozu!

Unikátní přitom je nejen samotná jízda na normální silnici, ale také fakt, že koncept byl vyzbrojen registrační značkou, což rovněž nebývá obvyklé. Zajímavostí je, že vůz zůstává v podobě konceptu prezentovaného v Šanghaji, nemá třeba klasická vnější zpětná zrcátka, ale kamery. Co však Audi e-tron Sportback v Berlíně dělalo, zda se tam natáčel nějaký propagační spot nebo tam bylo testováno, nevíme.

Crossover se sportovně střiženou siluetou je chystán pro rok 2019, na trhu se objeví rok po SUV e-tron s elektrickým pohonem. S odkazem na rozměry konceptu se bude jednat o 4,9 metru dlouhý automobil s rozvorem 2,93 metru, který bude využívat koncernovou architekturu MEB speciálně navrženou pro elektromobily.

Bližší informace o pohonu sériové verze zatím nemáme, u samotného konceptu Audi nicméně avizovalo výkon 320 kW (krátkodobě až 370 kW) a dojezd až 500 kilometrů. O pohon se mají starat dva elektrické motory, jeden u každé nápravy, které svoji energii mají čerpat z lithium-iontového akumulátoru o kapacitě 95 kWh.

David Bureš
Diskuze (21)
Avatar - KLAS
9. 9. 2017 15:57
Re: ˇYˇ
Model X ti pripomína ^Y^?
9. 9. 2017 12:57
Re: Audi
Myslíš, že mu docvakne?
9. 9. 2017 08:23
Velmi slušné!
Tohle vypadá nadějně! ;-)
Avatar - _Karel_
9. 9. 2017 06:42
Re: Audi
Jj, Audi kopíruje Hyundai. Dokonce mu tu myšlenku ukradli dřív, než tu masku Hyundai použil. Já teda žiju v tom, že designer Audi, co namaloval tu masku, později přešel k Hyundai a použil ji i tam. Ty máš jiné info?
Avatar - Pekelná Micinka
8. 9. 2017 23:10
Re: crossover ?
No ale jak to definovat? Allroad, nebo městský zvýšený hatchback? Já se obávám, že ten termín vlastně používají správně.