Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Anglii objevili Ameriku: Podle BBC prý VW Passat pozná měřící cyklus!

Martin Machala
Diskuze (69)
I českými médii dnes proskočila zpráva jako hrom. BBC dokázala „zblbnout“ Passat, který pak v porovnání s laboratoří vykazoval víc než dvojnásobné hodnoty škodlivých látek.

Vypadá to jako další z řady šokujících zjištění, respektive, BBC se snaží, aby to tak vypadalo. Na co Angličané přišli? BBC prý konečně odhalila, že Volkswagen podvádí i v Evropě! Že Passat s inkriminovaným motorem vykazuje násobně horší hodnoty v běžném provozu než v laboratorních podmínkách! A že jde o skutečný průlom! No… Pro čtenáře Auta.cz nic moc nového.

Že Passat za „neideálních“ podmínek opravdu vypouští více oxidů dusíku než při homologačních zkouškách, víte už déle než měsíc. Stejně tak, že se nejedná o izolovaný jev omezený pouze na dotčený Passat. Jak dokázalo naše měření v běžném provozu, zmíněný motor TDI splňující normu Euro 5 překonaly i někteří novější konkurenti, již připravení na Euro 6. A na rozdíl od anglického testu, který normální provoz jen simuloval (stále však probíhal na půdě zkušebny, mimochodem, české…), jsme se díky společnosti IHR Technika dostali k datům z opravdu běžného provozu. A koneckonců, že auta emisní režim skutečně poznají, na to upozorňovali kolegové ze Světa motorů už někdy před pěti lety…

To ovšem neznamená, že by byl potenciál celé kauzy vyčerpaný! Spíš než podobná šokující zjištění by nás však zajímalo, kdy konečně Volkswagen představí konkrétní řešení pro postižené motory. A jestli bude „léčba“ takových pohonných jednotek povinná, nebo půjde o bohulibou dobročinnost ekologicky smýšlejících motoristů. Vývoj budeme nadále sledovat!

Martin Machala
Diskuze (69)
25. 11. 2015 12:42
Podsuvný titulek článku vyvolal u mě niternou reakci téměř f
Slavný výrok Kanta zní
"Dvě věci naplňují mysl stále novým a vzrůstajícím obdivem, čím častěji a vytrvaleji se jimi přemýšlení zabývá: hvězdné nebe nade mnou a mravní zákon ve mně"
Bohužel, jak vidno, toto Kantovo vyjevení schopnosti člověka samosoudu spadá patrně do období, kdy slovo ještě mělo sílu a ideály se neprodávaly ve velkém hned vedle zavádějící lži.
Hanba! Je mi z toho smutno. Tohle není v souladu s mravním kodexem novináře.
25. 11. 2015 12:01
BBC za 5 let zjisti ze lide nelagalne odstranuji DPF
-
25. 11. 2015 11:16
Re: za pana machalu je mi stydno
ze ty bez toho nemuzes byt, vid. je to vasen, je to rozkos... je to zavislost >:D >:D >:D >:D
Avatar - Ji/Ri
25. 11. 2015 11:04
Re: SOUDRUZI PŘIZNEJME SI TO OTEVŘENĚ ...
To bylo příliš konspirační.... tak jsem si raději zašel na kolínko a to předčilo svou konspirativností vše. :-)
Avatar - Ji/Ri
25. 11. 2015 11:03
Re: za pana machalu je mi stydno
Má to drama v krvi.... >:D >:D >:D