Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V nových modelech Audi si pustíte hudbu z internetu

Jan Mička
Diskuze (12)
Pouštět si v autě hudbu z rádia už není moc in. Vedle bezdrátového přenosu se čím dál častěji setkáváme také s internetovým streamingem.

Znáte to: v rádiu hraje vaše oblíbená písnička a zrovna v té nejlepší fázi začne vypadávat signál. Příště již budete chytřejší a oblíbenou skladbu či celé album si přehrajete z přenosného disku, ale ani to už není moc in. V kurzu jsou totiž internetová rádia pracující s volně šiřitelnými aplikacemi.

Své řešení nyní představila automobilka Audi. Jmenuje se Audi connect, spolupracuje se systémem MMI Navigation plus a skladby si vybíráte na internetových portálech Napster a Aupeo!. Systém je prozatím dostupný v modernizovaných modelech A6, A7 Sportback, a také zcela nové generaci roadsteru a kupé TT.

Podle oficiálních informací by mělo být spojení velmi jednoduché. Stačí si jen do chytrého telefonu zdarma stáhnout aplikaci Audi MMI, propojit systém vozu s telefonem prostřednictvím WiFi a dále už nic nebrání poslechu skoro dvaceti milionů skladeb či tisíců MP3 audioknih.

Bez mobilního telefonu se sice stejně neobejdete, veškeré ovládání je však integrováno do systému vozu. Jediné větší úskalí proto souvisí s kvalitou mobilní sítě. Zatímco 3G by mohlo mít problém, širokopásmová technologie LTE by vypadávání signálu měla učinit za dost.

Jan Mička
Diskuze (12)
18. 6. 2021 08:03
Tak to chci!
Tak tam to musí být opravdu paráda. To my s autíčkem z roku 2003, které sotva drží na silnici můžeme o nějaké hudbě z internetu jenom snít. Ani Bluetooth ten náš křáp nemá. Je to jedna velká bída. Ale tak ten, kdo chce podnikat, se musí snažit. Kamarád, který má firmu v Praze říkal, že za měření akustiky teď nechal zaplatit asi 15 tisíc. No kde na to mám já brát? https://www.avtg.cz/…stiky-mistnosti/
Avatar - AUDIRS6
18. 10. 2014 18:34
Re: Mazda3 to má
o com si svitorite ? :-) aj ja chcem byt mudrejsi ;-)
18. 10. 2014 11:06
Re: Mazda3 to má
Umí to více aut. A co se týče nepodporovaných služeb jako Spotify, holt to člověk přehraje přes BT/ kabel. Nejde pak ovládat z volantu/ MMI, ale hraje to.

Z článku si však člověk odnese dojem, že to MMI dříve neumělo, což není pravda.
18. 10. 2014 10:31
Re: Mazda3 to má
Kdo nevěří, ať se podívá na A3, nebo A8. Ty v článku nejsou, přitom connect a music stream mají. A měly by ho mít i další modely (v A5 jsem ho myslím také viděl).
Avatar - Honza Mička
18. 10. 2014 10:31
Re: Mazda3 to má
Ona to má i Fabia, ale to nemůžu napsat, protože bychom ji přece protěžovali a hlavně to nikoho nezajímá >:D >:D