Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vandenbrink 599 GTO vzniká v 5 exemplářích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
V loňském roce se představila dvě Ferrari jejichž karoserie byly vyrobeny na zakázku ve slavných karosárnách, prvním byl model 575 GTZ od Zagata a druhým P4/5 od Pininfariny.

Třetím do party se stala kreace od holandské společnosti Vandenbrink Design, kterou v roce 2006 založili Michiel van den Brink a Robert Koumans. Jejich prvotina pojmenovaná Vandenbrink 599 GTO se představila na podzim loňského roku, bohužel nikoliv jako hotové auto, ale jen jako série designérských skic.

Společnost nejdříve uvažovala, že za základ vozu poslouží Ferrari 575M Maranello, ale nakonec dostal přednost nový model 599 GTB Fiorano. Majitelé společnosti se rozhodli, že v případě zájmu potencionálních klientů vyrobí pět kusů svého 599 GTO. Díky zdařilému designu, odkazujícímu na slavné Ferrari 250 GTO, které se představilo v roce 1962, jsou již prodány první tři vozy a další dva na svého majitele zatím čekají.

Výrobu hliníkových karoserií podle návrhu společnosti Vandenbrink má na starosti holandská firma Hietbrink Coachbuilding. Ta se specializuje na renovace a výrobu hliníkových karoserií pro klasická Ferrari. Pro Vandenbrink 599 GTO se počítá právě s hliníkovou karoserií a tak bude Hietbrink ve svém živlu. V případě, že by některý ze zájemců zatoužil po ještě větší dávce exkluzivity a chtěl svůj vůz odlišit od ostatní čtyř, může si objednat i karbonovou karoserii.

Zdá se, že nic nebrání tomu, aby byl svět bohatší o další zakázková Ferrari, ale společnost Vandenbrink může mít ještě problémy se jménem svého výtvoru. Všemocná automobilka v Maranellu zatím ještě nevzala na vědomí vznik pětikusové série. Může se tak stát, že automobily budou mít pod svým holandským kabátem techniku Ferrari, ale nebudou nést jeho jméno. V tom případě se nikde na voze neobjeví vzpínající se koník, ale pouze logo společnosti Vandenbrink.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - Pekelná Micinka
29. 5. 2007 16:02
Re: No ale
>:D >:-[] Trefná poznámka! ;-) :yes:
Avatar - Tifosi
29. 5. 2007 10:58
nádhera
Moc krásný auto... odkaz na jeden z nejlepších Maranellských vozů všech dob se opravdu povedl. Doufám, že to Ferrari posvětí ;c)
29. 5. 2007 09:50
Nevypadá to vůbec špatně...
,ale nevím jestli si řadši za ty peníze nekoupit asi tak 2000 Fabií nebo 5000 Loganů.Sakra,to je brouk v hlavě >:D >:D >:D