Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Francii na Nový rok zapáleno jen 940 vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Francie hlásí, že došlo oproti loňskému roku ke snížení počtu dopravních prostředků zapálených během oslav příchodu roku 2015.

Pálení cizích automobilů, dodávek, motorek a skútrů patří ve Francii stále k velkým problémům, i když zdejší Ministerstvo vnitra hlásí v případě poslední noci roku 2014 další pokles.

V noci z 31. prosince 2014 na 1. ledna 2015 mělo být ve Francii úmyslně zapáleno celkem 940 vozidel, což je sice stále vysoké číslo, ale na druhou stranu došlo oproti předchozím rokům k poklesu pod hranici jednoho tisíce vozidel.

Oproti loňskému Novému roku, kdy bylo hlášeno zapálení celkem 1067 vozidel se jedná o pokles o 12 procent. O rok dříve pak bylo ve Francii zapáleno dokonce 1197 vozů. Mezi lety 2012 až 2009 nebylo tento údaj francouzskou vládou zveřejňován, ale podle dostupných informací bylo předtím v letech 2008 a 2007 spáleno jen 372, resp. 397 vozidel.

Mluvčí francouzského ministerstva vnitra Pierre-Henry Brandet v rozhovoru pro BFM-TV uvedl, že k zapalování vozidel dochází prakticky po celé zemi, ale hlavní ohniska jsou především na východě, stejně jako na předměstí Paříže, zejména v departementu Seine-Saint-Denis.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Avatar - romgator
7. 1. 2015 10:47
Re: ok
Moje mám tak možná 4 až 5 let zpátky byla na dovolené v Marsei. A tam jim řekli na rovinu zdržujte se jen v centru. A když projížděli přes předměstí, řekla, že jen ten pohled stál za to. Kdyby nevěděla, že se nachází ve Francii, myslela by, že je někde v Maroku. Paříž je prý úplně to samé v bledě modrém. Paříž má také přezdívku: Maroko.
Já jsem to mohl posuzovat jen z Kolína nad Rýnem, ale i mě to bohatě stačilo. A když mě potom jeden policista chytil za rukáv ať tam nechodím, i to už něco znamená. Multikulti je fakt blbost. Jen je dobré ty sluníčkáře a politiky tam dotáhnout, aby ten binec viděli na vlastní oči. Dokud budou žít v luxusních čtvrtích a tak mimo dění, budou pořád mimo. První kontakt s realitou je probudí (doufám).
6. 1. 2015 21:23
Re: ok
Problémem je, že pro muslima je fyzická práce potupa ale nemají většinou žádnou kvalifikaci na jiné druhy práce, takže jsou defakto nezaměstnatelní a prakticky vždy končí v sociální síti. Návštěvu periferií velkých francouzských měst vřele doporučuji všem zastáncům multikulti - hromady sutin, vypálená auta, všude hromady nepořádku...
Avatar - romgator
6. 1. 2015 13:43
Re: ok
Taky sleduji dění kolem organizace PEGIDA. Držím jim palce.
Avatar - romgator
6. 1. 2015 11:31
Re: ok
To je sice pěkné, že mnohé země přistupuji k imigraci rozumně, ale pokud budou existovat lidé jako pan Prouza, který na půdě EU říká, že by ČR měla přijmout 10 000 uprchlíků a pak další, tak mi tady něco nesedí. Pokud bychom ty lidi skutečné přivedli do naší země, tak jak si myslíte, že bude stát řešit tuto problematiku? Úplně stejně jako s Romy. Tedy sociální výhody a jiné. A tím se dostanou imigranti do stavu závislosti na našem státě. Nebudou řádně zapojení do společnosti, nebudou pracovat (většina) a budou žít stejně jako Romové. Takže možná až jejich děti naší zemi přinesou (možná) užitek pro společnost.
6. 1. 2015 10:08
Re: zákonům zakazujícím sčítání na základě rasy a náboženstv
Neni to rasizmus?