Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vedení Audi překvapilo: Sportovní modely mohou dostat pohon zadních kol!

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Ostré modely německé automobilky nemusí nutně disponovat pohonem všech kol. S informací přišel sám Stephan Winkelmann, šéf divize Audi Sport.

Překvapivou informaci sdělil Winkelmann novinářům na akci Goodwood Festival of Speed. Modely Audi RS se totiž nemusí v budoucnu nutně vyznačovat pohonem všech kol, může jej totiž obstarávat jen zadní náprava.

„Přemýšleli jsme nad jednotlivými názvy a rozhodli jsme, že Quattro může být závidějící. Quattro symbolizuje pohon všech čtyř kol a je to něco, co dělá vozy Audi skvělými,“ popsal Winkelmann v rozhovoru pro Auto Express. „Ale podle našeho názoru to není ideální název pro sportovní odvětví. Dovedu se totiž představit, že budeme nabízet i vozy s pohonem zadních kol.“

I proto označení sportovní divize upustilo od slova Quattro v názvu a nazývá se jednoduše Audi Sport. Winkelmann ale jedním dechem dodává, že pohon všech kol bude u nejsilnějších modelů i nadále standardem. Dále je jeho hlavním cílem, aby sportovní vozy kromě skvělého výkonu nabízely i pohodlí a komfort pro cestující.

Na frankfurtském autosalonu v září budou mít premiéru dva modely divize Audi Sport. Kromě toho Winkelmann potvrdil, že u sportovních vozů se počítá také s alternativními pohonnými jednotkami.

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Avatar - AUDIRS6
1. 7. 2017 09:57
Re: to je ale velké nedorozumění
Ved uz sa aj stalo ;-)
Akurat, ze to bola len limitovana seria a uz si ju ako novu nemozes kupit :-|
1. 7. 2017 09:42
Re: to je ale velké nedorozumění
Osobně bych si spíš tipl R8, případně nějaký nový R model (to však vedle Porsche není moc pravděpodobné, tam by se z toho mohli picnout), pokud by Audi Sport mělo v dohledné době pustit ven zadokolku.

Když to tak píši, nebyl e-tron zadokolka? A předpokládám, že je, stejně jako ostatní R8, vyráběli u quattra. Právě elektromobil je jednou z možností, jak by se to (zadokolka od Audi) mohlo stát.
1. 7. 2017 09:34
Re: qUATTRO
I ta divize se správně píše s malým. Audi dost používá malá počáteční, ale ne úplně konzistentně (viz allroad vs. Avant). Quattro je model. To novináři typicky pletou Q, kde nemá být. A samozřejmě běžní lidé, ale to je pochopitelné. Kdo si má pamatovat, kde se píší velká, kde malá, kde mezery, kde spojovníky atp.
Avatar - white label
1. 7. 2017 02:03
Re: qUATTRO
Běžně se píše podle situace, pokud jde např. o název modelu, případně název (sportovní) divize, píše se s velkým Q, pokud jde o (obecné) označení pohonu (4x4 u Audi) píše se obvykle s malým q.
30. 6. 2017 21:02
qUATTRO
Este keby pan redaktor vedel, ze quattro sa pise zasadne s malym "q"...zaciatocnicka chyba >:-[]