Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Aston Martin DB5 a Centenary Vanquish pohledem XCar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin v loňském roce oslavil sto let od svého založení a XCar si je připomenul prostřednictvím výročního modelu Centenary Vanquish a klasického DB5.

Kdo by neznal Aston Martin DB5? Vždyť o Jamesi Bondovi slyšel každý a tento vůz je jeho vůbec neslavnějším filmovým autem. Zatím se objevil už v pěti filmech, od klasiky Goldfinger po nejnovější Skyfall. Ve skutečnosti se ale mimořádně ceněná DB5 od evolučního předchůdce DB4 Vantage příliš neliší, hlavním rozdílem je lepší výbava. Evoluci pak završil model DB6 z let 1965 až 1970, který přenesl známé tvary karoserie na zcela novou platformou s prodlouženým rozvorem.

Aston Martin Vanquish sice není tak populární jako jeho prapředek, ale to nic nemění na tom, že je to aktuálně vrchol v nabídce dvoudveřových kupé své značky. V případě limitované edice Centenary Vanquish pak exkluzivitu zvyšuje skutečnost, že vznikl v sérii čítající pouhou stovku vozů, které spojuje jedinečný exteriér a luxusní provedení interiéru, v němž nechybí ani stříbro.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)