Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M4 driftuje na letadlové lodi

David Bureš
Diskuze (3)
Z kupé BMW M3 se v nejnovější generaci stal model M4. Je však stejně hravý jako předchůdce.

Nové BMW M4 rádo jezdí bokem, a to nejen na okruzích nebo běžných silnicích. V přiloženém prezentačním videu si M4 „zablbla“ také na palubě letadlové lodi.

V reklamním spotu je na nejmenované letadlové lodi vytvořen okruh, na němž M4 jezdí, jak nejlépe umí – hezky smykem. Někdy jede pěkně na hraně paluby, až má divák strach, že zlatá M4 spadne do moře jako kdysi upravený Jaguar XJS s nebohým „černým“ The Stigem za volantem.

Video samozřejmě nevzniklo přímo na palubě letadlové lodi, ale bylo digitálně vytvořeno. I tak se jedná o velice působivou reklamu.

V útrobách modelu M4 pracuje třílitrový řadový šestiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který je naladěn na 317 kW (431 koní). Točivý moment vrcholí hodnotou 550 N.m. Motor spolupracuje se šestistupňovým manuálem, sedmistupňová dvouspojková převodovka je za příplatek.

Model M4 je dostupný ve formě kupé a kabrioletu. Sportovně laděný liftback M4 Gran Coupé v plánech značky nefiguruje. Podle představitelů automobilky by si takový vůz nenašel dostatečný počet zákazníků.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - honza84
15. 7. 2014 09:12
Re: detail
Důraz na detail, rafinovanější kamufláž - než najede záběr na celou loď a 90% laický veřejnosti dojde že to je triková fikce.
Proto.
15. 7. 2014 09:02
Re: detail
a proc by tam jako dvali ocelovou palubu? je to fikce a reklama, takze si tam proste vytvorili digitalni okruh a texturu materialu si pouzili proste asfaltovou ;-)
Avatar - honza84
10. 7. 2014 10:15
detail
Až na to že paluba letadlových lodí - aspoň nimitz class pokud vim je ocelová. Asfalt by asi neprošel požárníma zkouškama :D.. No jinak to bylo vcelku vymakaný až na tenhle detail kterej mistři efektů vynechali.