Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Datsun láká na další model, malý sedan

David Bureš
Diskuze (4)
Chystaný vůz má v duchu hodnot značky Datsun nabízet nízkou cenu, ale také zajímavé zážitky z jízdy.

Obnovená značka Datsun postupně odhaluje nové modely. Po hatchbacku Go, velkoprostorovém vozu Go+ a konceptu SUV redi-GO se chystá premiéra dalšího vozu. Určen bude primárně pro ruský trh.

Podobu chystaného automobilu naznačuje nákres a krátká upoutávka. Z nich vyplývá, že automobil bude sedanem. Tvary navážou na dříve prezentovaná auta značky, přídi bude dominovat výrazná šestiúhelníková maska chladiče s velkým logem Datsunu.

Zatímco tvary auta byly navrženy v Japonsku, vývoj probíhal přímo v Rusku, přičemž na něm pracoval tým inženýrů z různých zemí. Karoserie sedan byla vybrána proto, že jsou takové vozy na ruském trhu oblíbené.

O technice nového sedanu Datsun zatím nemluví, nabízí se ale dvě možnosti. Go a Go+ vycházejí svojí technikou z Nissanu Micra, u nového sedanu se ale spekuluje o použití platformy z Lady Granta. Ruská značka je tak jako Datsun součástí aliance Nissan-Renault.

Automobil bude oficiálně představen 4. dubna v Moskvě. Už nyní mohou navštívit ruští zákazníci ruské webové stránky Datsunu, výrobce tímto způsobem začíná v největší zemi světa budovat povědomí o obnovené značce. Výroba auta bude probíhat v ruské Togliatti. Datsun již vyrábí své automobily v indickém Oragadamu, plánuje také výrobu v indonéské Purwakartě.

David Bureš
Diskuze (4)
15. 3. 2014 22:30
Design
se vůbec nepovedl, ani u jedné verze. Někteří výrobci asi nechápou, že kvalitní design prodá jakoukoliv sra*ku a přitom nestojí tolik. Číňani na to přišli - něchávají si dělat design u věhlasných italských designérů a jejich auta začínají vypadat k světu. Ještě tak 2 generace a mají "staré" automobilky problém.
Avatar - Misanick
15. 3. 2014 08:31
Re: Co si máme představit pod pojmem zajímavé zážitky z jízd
Dobrodružství jako před léty, ve stylu cestování k moři se Škodou 100 >:D .
14. 3. 2014 19:37
Co si máme představit pod pojmem zajímavé zážitky z jízdy ??
U levné piksly určené k jízdě z bodu A d bodu B