Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Divoká rallye ve Finsku. Hitparáda přemetů a nárazů

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Finsko dalo světu rallye mnoho vynikajících pilotů. Mladíci se mohou vyřádit v místním šampionátu, někdy to platí doslova a do písmene!

Finsko je zemí výborných soutěžních jezdců a kromě podniku mistrovství světa se tam jezdí i spousta těch lokálních. A bývají pěkně divoké, o tom svědčí i video z úvodního klání letošního juniorského šampionátu, Jari-Pekka Ralli, který se jel v okolí Heinoly 16. ledna. Když se přežene rychlost v jedné ze ze zatáček, dějí se věci!

Mladá krev, starší auta, přemíra snahy... a samozřejmě sníh a led, na severu zimu mají. Není tedy divu, že na pětiminutovém záznamu trať v inkriminovaném místě opustilo hned několik aut a pár pilotů předvedlo dokonce sérii efektních salt. Vždy se ale našli ochotní diváci, kteří pomohli zpátky na trať, případně předtím ještě i na kola. Když ale upadne nějaké i s tlumičem a pružinou, to se pak pokračuje špatně... Někdo jen vymetl zadkem škarpu, někdo skončil hůře.

Takové zkušenosti jsou ale velmi cenné, bourají přece i větší esa. Finští fanoušci rallye však nejsou cvoci, takže se necpou tam, kam nemají. Dovedete si představit, že by na tom výjezdu ze zatáčky stál dav diváků? V případě nehody modré škodovky, která se dokutálela k už zaparkovanému bílému méganu, ale moc nechybělo... Kadett. dokonce vletěl až do lesa, kde se zastavil o stromy a někdo měl co dělat, aby včas uskočil. K žádnému zranění posádek ani diváků však (doufejme) nedošlo.

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
18. 1. 2016 20:24
Re: Super video,
Zase o několik důvodů víc, proč tam nejet... :-!
18. 1. 2016 17:57
Re: Super video,
Tak ono je toho na severu ještě o mnoho více. Začíná to extrémním zdaněním, přes veřejně přístupné informace k platbám o daních vašich sousedů (Norsko), abyste mohl nahlásit, že Váš soused má Ferrari, i když daně (respektive příjmy) tomu neodpovídají... I bez převratu si tam zavedli komunismus :no:

Nicméně na to rally se dobře dívá!!! :-)
Avatar - habanero1
18. 1. 2016 17:55
Re: Super video,
Přesně tak... Stát v zatáčce a ještě za stromečkama o průměru 20cm, mazec, nechápu vůbec 8-s
18. 1. 2016 14:26
Re: Super video,
S těmi seveřany začíná být něco v nepořádku. Někteří kradou děti, jiní s otevřenou náručí vítají nepřizpůsobivé etnikum vyznávající pokřivenou ideologii, nechávají znásilňovat své ženy... a nakonec se ukazuje, že mají i sklony k sebepoškozování :-!
18. 1. 2016 08:45
Re: Super video,
většina jezdců a hlavně všichni diváci na tom videu jsou kandidáti na Darwinovu cenu.