Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Infiniti vytvořilo parádní skladbu ze zvuků svých modelů

Jan Mička
Diskuze (0)
Také vám občas připadají některé zvuky, které vydává vaše auto, trochu otravné? Pokud se dobře poskládají, nemusí znít vůbec špatně.

Pokud si vzpomínáte na jeden ze starších dílů britského Top Gearu, ve kterém se James May snažil ze zvuků motorů vybraných automobilů vytvořit legendární úvodní znělku pořadu, nemusí vám nápad Infiniti připadat až tak originální. Automobilka však na nahrávání a mix zvuků svých automobilů použila profesionální techniku a výsledek nezní vůbec špatně.

Jak můžete vidět v přiloženém videu z průběhu nahrávání, použilo Infiniti snad všechny zvuky, jaké mohou jeho modely vytvářet. A to včetně méně oblíbeného upozornění na nezapnutí bezpečnostního pásu (pro někoho je to nutnost, ale zvuk je vážně nepříjemný), cvaknutí bezpečnostních pásů, nebo pípání během elektrického otevírání a zavírání víka zavazadelníku. K nahrávání posloužily modely Q50, QX60, QX70 a QX80, přičemž o konečný mix se postaral skladatel Megadon Betamax. Výsledek jménem Chromatic si rozhodně zasluhuje obdiv!

Jan Mička
Diskuze (0)