Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak se točila Gymkhana 5

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Gymkhana 5 měla sice premiéru už v červenci, ale oficiální video z natáčení se objevilo až nyní.

Celá show je dílem týmu DC Shoes a v hlavní roli pochopitelně vystupuje Ken Block. Samotné natáčení trvalo čtyři dny a v hojné míře se používaly oblíbené kamery GoPro. Block je na začátku filmu zachycen za volantem sériového Focusu ST, pro své divoké hrátky ovšem použil Fiestu HFHV. Ta sice na první pohled vypadá jako RS WRC z mistrovství světa v rally, ale má kolem 650 koní (478 kW) a z nuly na stovku je schopna vystřelit během dvou sekund.

Ken si zajezdil po San Franciscu, například na člunu v zátoce, kde mu byla vytyčena dráha, s parkovací brzdou kouzlil za doprovodu patřičného dýmu z pneumatik i na Bay Bridge a dokonce driftoval v letu. Neopomněl trochu odhalit techniku dlouhých skoků přes Russian Hill, ale zkoušel také dopady na vrchol kopců. San Francisco přece nabízí příkré ulice s horizonty, jenže řádit v nich takhle může jen někdo, navíc se musí uzavřít dané úseky. V běžném provozu by vám takové vylomeniny policisté rozhodně dlouho netrpěli. V případě Bay Bridge je to docela problém, protože most je jednou z dopravních tepen města, ale zadařilo se. A co třeba kroužení v zatáčkách se zádí těsně u vnějších svodidel ve čtvrti Twin Peaks nebo výjezd s rozevlátou zádí na Portero Hill po uzounké silnici plné zatáček?

Závěrečná scéna s kolovými vozy lanovky se točila na Battery Street a tyto „busy“ se ještě navíc pohybovaly. Kenova automobilového baletu se jako host zúčastnil i Evropanům dobře známý Travis Pastrana, jehož akrobatické kousky na krosové motorce známe velmi dobře, byť zkoušel také rally. A v Americe docela úspěšně. Zejména o Blockovi a Pastranovi platí, že se hlavně dokážou prodat. Ale proč ne, vždyť tady jde o show, že?

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - JDM
30. 12. 2012 13:39
škoda
že ken nezůstal u subaru , protože subaru potřebovalo někoho kdo by ho zase vytáhl a ukázal co umí ;-)
30. 12. 2012 12:10
:-)
Ken Block to za volantem trošku umí ovládat. :-)))