Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak se tuní Škoda Rapid

Jan Mička
Diskuze (24)
Kult Rapidu je osmidílný seriál videí, který mapuje legendární Škodu Rapid od začátku až po současnost.

Pátý díl příběhu mapuje současný trend tuningu, o kterém se v minulosti majitelům Rapidu, popřípadě modelu Garde, snad ani nezdálo.

V přiloženém videu si můžeme poslechnout názory několika majitelů starých Rapidů, každý přitom k dosažení kýženého vzhledu a jízdních vlastností přistupuje jinak. Někomu vyhovuje snížený podvozek, nejrůznější doplňky karoserie a modifikace v interiéru, ostatní jsou vyznavači klasického vzhledu, s jakým vozy sjížděly z výrobních linek. Tak či tak, neočekávejte na kolenou provedené úpravy, kterých na našich silnicích potkáváme velké množství každý den. Když se tuning dělá poctivě, může být přínosný nejen pro řidiče, ale také pro další rozvoj fenoménu jménem Rapid.

Jan Mička
Diskuze (24)
25. 11. 2013 07:27
Re: Není Rapid jako Rapid
Já jsem první jízdu v autoškole taky absolvoval ve Š120, bylo -15 a hustě sněžilo :-)
Já se vlastně naučil driftovat dřív, než jezdit >:D
Dnes by v takovém počasí autoškola nejela...
A taky jsem měl eRko, dnes koukám po nějakém zachovalém, chci ho nechat v původním stavu, je to podle mně nejhezčí Škoda všech dob.
Avatar - Uživatel_5340709
24. 11. 2013 19:04
Re: nadherne auta
Bože moj vy teda musíte být případ, když jste ještě v r. 2000 jezdili ve 120áce, to potom chápu i nick Kia-World a bezmezný obdiv k této značce.
24. 11. 2013 13:14
Re: Pan Králík
A pokud se clovek nebude omezovat jenom na CSSR, muze najit spoustu zajimavych dobovych kousku. [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Avatar - m.z.
24. 11. 2013 11:40
Re: Není Rapid jako Rapid
Dobrý postřeh :yes:
Já byl odkojený Š 120 GLS (M) a s ní mám spojené i řidičské začátky, mělo to něco do sebe. Garde a Rapid jsou podle mě i designově hezká auta a v době vzniku rozhodně nebyly popelkami.
Ale stejně se mi nejvíce líbí 110R a ideálně už zmíněná závodní verze, tohle bych si uměl představit doma opečovávat jako veterána.
24. 11. 2013 07:46
Není Rapid jako Rapid
Videa pěkná, ale jestli je tu nějaký "kult" kolem Rapidu z osmdesátých let, tak silně pochybuju, že se něco podobného vytvoří kolem Rapidu liftback/spaceback, který se dělá dnes.

P.S.

Všimli jste si, že ti, co maj vytuněný auto, maj taky nějak vytuněnej svůj vlastní exteriér, a ti co mají auto bez úprav, jsou taky bez úprav? Náhoda? >:D