Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Garde se vrací, zjistil Svět motorů

Roman Beránek
Diskuze (59)
Nejprodávanější motoristický týdeník odhalil v aktuálním čísle možnou podobu nového kupátka Škody na bázi konceptu Mission L.

Na dvoudveřové kupé se v Mladé Boleslavi čeká od roku 1990, kdy skončila výroba modelu Rapid. O tom, že Škodovku to k navázání na tradice táhne, svědčí i v minulosti představené studie – v roce 2002 Tudor na bázi Superbu a v roce 2006 Joyster s podvozkem z Fabie. Ani z jednoho počinu ale nakonec nic nebylo.

Teprve loňský koncept Mission L přinesl novou naději. Povzbudil ji i člen představenstva a technický ředitel Škody Eckhard Scholz. Netajil se tím, že pro jeho sériovou produkci se počítá s více karosářskými variantami.

Škoda Octavia III přijde na konci roku s technikou nového Golfu

Při pohledu z boku je patrné, že celá přední část kupátka včetně A sloupku je shodná se základním sedanem Mission L. Nezměněný zůstal i sklon čelního skla. V zadním nárazníku chybí vykrojení pro víko zavazadlového prostoru. U kupé se zřejmě nepředpokládá, že by někdo řešil výšku nákladové hrany, nebo přístup k převáženým věcem.

Vrcholem nabídky mezi agregáty má podle Světa motorů být benzinový motor 1.4 TSI s výkonem 132 kW, známý z Fabie RS. Jinak se počítá s jeho slabší variantou s 90 kW a oběma výkonovými verzemi 1.2 TSI (63/77 kW). Jediným dieselem v nabídce by měl být nejsilnější 1.6 TDI (77 kW).

Další unikátní snímky a další podrobnosti najdete ve Světě motorů číslo 15, který je právě v prodeji.

Roman Beránek
Diskuze (59)
Avatar - JGucci
13. 4. 2012 14:57
Re: Zoufalé vaření z vody...
presne takto bych je nazval take - Popular a Rapid :yes:
12. 4. 2012 23:39
recept
Klikejte jen na clanky, ktere za to stoji. Pokud tyto slataniny, hromadne se na acz objevujici, budou mit dobre vysledky(pocet precteni), nic se nezmeni.
Kdyz na ne budeme dal klikat a na diskusi si stezovat, nic se nezmeni. Pocet precteni(prijem z reklamy) je momentalne alfou a omegou tohoto webu.
Takze- moje.auto, testy a seriozni informace. Jinak nas cekaji palcove titulky, skandalni odhaleni a zviratka.
12. 4. 2012 23:30
Re: Ďakujem, neprosím
:yes:
12. 4. 2012 22:56
Tesilky,pompela...
...a chybí jen speciální edice VYPRÁVĚJ....předpokládám,že komerční úspěch bude zaručen a najdou se antouškové,co si to koupí za cenu zadokolky H.genesis s šestihrnkem >:D
12. 4. 2012 19:38
Re: Garde?
Nikde to nebylo zdůvodněno podrobně, akorát že ho změnili z Garde jako nevhodného. Já bych to viděl tak že nikdo svým modelem nechce někomu či jiného modelu dělat garde, ale sám hrát prim.