Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse řádí a řve na okruhu

David Bureš
Diskuze (1)
Gallardo Squadra Corse je odvozeno od závodního Gallarda Super Trofeo. Jeho video prezentace se tak musí odehrávat na závodní trati.

Letošní rok je u Lamborghini nejen ve znamení oslav 50 let od založení automobilky, ale také ve znamení rozšiřování jeho závodních aktivit. Výsledkem toho je i Gallardo LP570-4 Squadra Corse.

Automobil je odvozen od závodního Gallarda Super Trofeo, které je nasazováno ve značkovém poháru Super Trofeo. Vůz je tak primárně určen pro jízdu na okruhu, je ale homologován i pro běžný silniční provoz.

V útrobách Squadra Corse pracuje uprostřed uložený 5,2litrový vidlicový desetiválec o výkonu 419 kW (570 koní) a točivém momentu 540 N.m. O přenos síly motoru na všechna kola se stará šestistupňová sekvenční převodovka.

Oproti stejně výkonné verzi LP570-4 Superleggera se Squadra Corse liší upravenými nárazníky, mohutným přítlačným spoilerem na zádi a karbonovým krytem motoru.

Squadra Corse je jednou z posledních (ne-li poslední) verzí Gallarda. Lamborghini už pracuje na jeho nástupci, zatím označovaném jako Cabrera, který by měl debutovat na jaře příštího roku. Gallardo je na trhu už od roku 2003.

David Bureš
Diskuze (1)
2. 10. 2013 16:39
Video
Tie rýchle strihy to je akože nové filmárske umenie ? Alebo nejaký nový druh očného relaxu ?
(asi Gallardo nestihli umyť alebo ho pri filmovaní obúchali, tak postupovali podľa hesla " čo oko nevidí to srdce nebolí")