Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lancia Flavia – italské jméno pro americký kabriolet

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Ze Severní Ameriky do Evropy dorazil v letošním roce čtyřmístný kabriolet s plátěnou střechou, který je dalším plodem spolupráce automobilek Chrysler a Fiat.

Lancia Flavia se v loňském roce představila na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem ještě jako prototyp. Na letošním ženevském autosalonu již měla premiéru sériová verze italského kabrioletu s americkým původem.

Čtyřmístný vůz měří na délku 4,9 metru, na šířku 1,8 metru a je vysoký 1,4 metru – mohli bychom jej proto bez rozpaků zařadit do vyšší střední třídy, ačkoliv fakticky stojí na pomezí střední a vyšší střední. Rozvor náprav měří 276 centimetrů.

K pohonu Flavie slouží výhradně zážehový čtyřválec o objemu 2,4 l spojený se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Maximální výkon agregátu je 125 kW (170 k) při 6000 min-1 a točivý moment vrcholí hodnotou 220 Nm při 4500 min-1.

Tyto hodnoty mají být naprosto dostačující pro plavnou jízdu, při níž si může posádka vychutnávat luxus, který jí nabízí interiér s koženým čalouněním vybavený multimediálním systémem Uconnect se satelitní navigací a špičkovým audio systémem Boston.

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar -
anonym
11. 7. 2012 13:10
Re: Ach jo,
Nevrátí! Ale už v 86 to říkali u Fiatu: buď Ala nebo Lancia. Obě v jednom koncernu přežít nemohou. A taky nepřežily.
Italská vláda měla tehdy Alfu prodat BMW. Němci nabízeli nejen hromadu peněz, ale na rozdíl od Fiatu o Alfu taky moc a moc stáli. Dokud byly Alfa a Lancia konkurenty, bylo to ku prospěchu obou.
Přemalování Chryslerů na Lancii je z nouze cnost, v podstatě jediný způsob, jak nenechat zmizet nejúspěšnější automobilku světových automobilových soutěžích všech dob v propadlišti dějin. Třeba se díky Chrysleru a americkému trhu dočkáme nějakého retra v podobě malého sportovního auta s úžasným turbomotorem a propracovaným pohonem všech kol....
Avatar - Stejsn
2. 7. 2012 11:07
Ach jo,
kde jsou časy malých, lehkých a hbitých lancií... Já doufám, že se ještě někdy v budoucnu vrátí a že tohle je jen přechodné období, aby značka přežila.
1. 7. 2012 19:42
Re: Flavia
To už je druhá věc. Ale je mi líto, že když už se dali směrem takového spojení, tak nepoužili alespoň trochu italské techniky.
1. 7. 2012 17:59
Re: Flavia
...já bych ho ještě raději viděl s italským designem ;-\
1. 7. 2012 17:44
Flavia
Tak nevím, co si o tom mám myslet... Auto je to určitě zajímavé, ale raději bych ho viděl s italským motorem a manuální převodovkou.