Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Likvidace Dodge Viper vhání slzy do očí

Jan Mička
Diskuze (26)
Říkáte si, proč by někdo jen tak likvidoval plně funkční Dodge Viper? Důvody se najdou, ač mohou být jen těžko pochopitelné.

V přiložených videích vidíme neúprosné zásahy ocelových chapadel, které se bez ohledu na citové a peněžní hodnoty zakusují do prototypů ikonické Zmije z počátku devadesátých let. Říkáte si, proč to někdo udělal? Vysvětlení je jednoduché.

Před spuštěním sériové výroby Dodge Viper byly totiž sestaveny desítky prototypů, které Chrysler daroval školám ve Spojených státech pro vzdělávací a propagační účely. Problémem však bylo, že vozy neměly povolení pro provoz na veřejných silnicích (nepodléhaly kontrole emisí CO2 , chyběl omezovač rychlosti), a přesto s nimi byly způsobeny dvě dopravní nehody. Než by se tedy automobilka potýkala se soudními spory, nechala 93 prototypů nelítostně zničit.

Jan Mička
Diskuze (26)
Avatar - curwasportiva
13. 3. 2014 17:30
Re: Proč by s tím měl někdo mít problém?
No kdo by to cekal na serveru o autech, ze lidi kteri ho navstevuji maji i ta auta radi. Bez radsi na nejaky homo-eko server, masirovat si konecnik s podobnymi exoty
Avatar - Stejsn
12. 3. 2014 18:17
Uf,
ještě že to nebyly třeba priusy.
9. 3. 2014 13:53
Re: Proč by s tím měl někdo mít problém?
Koukám, že tady je to plno těch týpků, co se jim auto snadno stane vlkhým snem a ti to Ádo nikdy nepochopí a dál budou štěkat :-)
9. 3. 2014 12:26
Pozorn
beznadějný, nezastavitelný pláč, puká mi srdce, prosím zachraňte dva pro mě prosím :'-(
9. 3. 2014 11:34
Re: proboha proč?
Copak jsi nečetl, že ta auta sloužila školám pro výuku studentů, v podstatě jako pokusní králici nesčetněkrát demontované a znovu složené?
Tohle bys chtěl prodávat jako náhradní díly nebo provozovat? Já tedy ne.
Hasiči mají dost svých vraků na cvičení zásahu.

A pokud se některé z těchto viperů staly účastníky nebo dokonce viníky nehody, je jen logické a správné, jak se právoplatný majitel zachoval. Zvlášť pokud hradí nějaké odškodné plynoucí z těch nehod.