Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Může být Tesla Model S P85D na okruhu rychlejší než Audi RS7 a Alpina XD3?

Ondřej Chamilla
Diskuze (125)
Samotní tvůrci tohoto videa, lidé z britského Auto Expressu, říkají, že tohle je vážně divné okruhové srovnání. Otázka ale zní jasně, může být elektrická Tesla rychlejší než naftové SUV a benzinový velký liftback?

Bývalý závodník Steve Sutcliffe vzal na menší okruh tři vozy s pohonem všech kol a hmotnostní okolo dvou tun, ale s rozdílným pohonným ústrojím. Diesely zastupuje Alpina XD3, SUV vycházející z BMW X3 s dvakrát přeplňovaným šestiválcem. Za benzinové vozy je zde Audi RS7 s čtyřlitrovým osmiválcem rovněž se dvěma turbodmychadly. Posledním do trojice pak je elektrický bolid, Tesla Model S v nejvýkonnější variantě P85D se sedmi sty koni.

První na okruh vyjíždí dieselová Alpina a zajíždí překvapivě dobrý čas. Pro Audi RS7 to však není žádný problém a snadno SUV překonává. Jako poslední ale přijíždí Tesla, která je sice nejvýkonnější, ale zároveň nejtěžší, což může na malém okruhu hrát velkou roli. Sutcliffe se však do vozu přímo zamiluje, a to nejen kvůli akceleraci, ale i velmi dobré ovladatelnosti.

Jak rychle tedy Tesla okruh zajela a dokázala překonat časy svých soupeřů? Na to se podívejte sami v sice bizarním, ale zároveň velmi zajímavém videu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (125)
13. 8. 2015 20:46
Re: Ano,
NZ ;-)
13. 8. 2015 12:33
Re: Ano,
Viděno touto optikou jsou pak baterky v Tesle držáci. To je čoveče strašný 80 litrů na 100 km. Já když jsem řádil s na okruhu se svojí naftovou oktávkou tak jsem měl spotřebu po 20 minutách jízdy naplno 15 litrů na sto, ale víc to TDI už fakt není schopný sežrat ať se budeš snažit sebevíc. >:D
13. 8. 2015 12:18
Re: Tesla ok,
No nějak mě uniká (vyjma toho, že sedíš výš) proč bych měl jezdit po městě velkým nemotorným "gazíkem". V těchle autech jsem se fakt nevzhlídnul. Spíš mám radši mrštnější auta níž nad silnicí u kterých se nemusíš v prudce projetý zatáčce bát, že svlíkneš gumu s vysokým profilem nebo se budeš bát jestli se náhodou nepřevrátíš. Tak hlavně, že ti to vyhovuje. Jinak offroadová je i D1 tam by se to SUV hodilo spíš. >:D
13. 8. 2015 12:13
Re: Tesla ok,
jen si říkám jestli ta elektronická náhražka samosvoru trošku nepřehřívá a nežere přední brzdy ;-)
13. 8. 2015 12:11
Re: Tesla ok,
Já měl za to, že vyjma sportovních už to má DSC nevypínatelný. To mě celkem překvapilo, že i nový BMW mají odstavitelný DSC.